KunststofenRubber.nl

PSE Europe: 2e vakbeurs voor polyurethaan-toepassingen in 2019

26 september 2018 om 12:30 uur - MUNCHEN

Er is veel groeipotentieel voor de toepassing van polyurethaan, zegt de organisator van PSE Europe

Op de gespecialiseerde beurs PSE Europe 2019 komt alles wat te maken heeft met de (mogelijke) toepassingen van polyurethaan aan de orde. De organisatie ziet veel groeipotentieel voor de PU-industrie en organiseert de beurs voor de tweede keer.


Veelzijdig, licht met een lange levensduur en sinds kort ook duurzamer, dat zijn de eigenschappen van polyurethaan. De polymeer is een echte all-rounder die in toenemende mate wordt toegepast in alternatieve productieoplossingen in verschillende industriële sectoren: lichtgewicht automobielbouw, schoenfabricage, coatings, architectuur en decoratiemateriaal voor interieurs, sportequipment, elektronica en medische apparaten. "De vele mogelijkheden voor nieuwe toepassingen van polyurethaan leveren een enorm groeipotentieel voor de PU-industrie", denkt Ulika Tosner, de tentoonstellingsbaas van PSE Europe namens organisator Mack Brooks Exhibitions. "PSE Europe speelt een belangrijke rol als platform om nieuwe zakelijke contacten tussen de PU-industrie en expert uit de verschillen industriële sectoren bijeen te brengen."

 

240 duizend bedrijven 

 

Volgens recente voorspellingen zal de wereldwijde markt voor PU blijven groeien tot 2025. Alleen al in de EU twee miljoen ton polyurethaan wordt geproduceerd elk jaar en 240 duizend bedrijven werken aan de productie en verwerking van PU en PU-producten, 85 procent ervan is mkb. (bron: ISOPA)

 

Uit 51 landen 

 

PSE Europe werd in 2017 voor het eerst georganiseerd in 2017. Met 75 standhouders en bijna elfhonderd gespecialiseerde bezoekers uit 51 landen, was de beurs een groot succes", aldus Tosner. Bezoekers waren onder meer van Audi, Birkenstock, BMW, Decathlon, Hilti, Hyundai Motor, Linde, Liebherr, MAN Truck & Bus, Nissan Motor,  Pirelli, Porsche, Saint-Gobain, Tesa, Toyota, Volkswagen en Webasto.

 

De tweede editie van PSE (International Exhibition for Polyurethane Solutions) wordt gehouden op 26-28 maart 2019 in München.

 

www.pse-europe.com.

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »