KunststofenRubber.nl

Duitse Tönsmeier bouwt grote plastic-sorteerinstallatie in Zwolle

11 september 2018 om 12:45 uur - ZWOLLE

De Duitse onderneming Tönsmeier gaat voor dertig miljoen euro een sorteercentrum voor kunststof verpakkingsafval neerzetten in Zwolle. In januari 2020 moet de fabriek worden opgeleverd.


Het nieuwe sorteercentrum komt op bedrijventerrein Hessenpoort. Het betreft een scheidingsfabriek die zal zijn toegerust voor de verwerking van honderdduizend ton plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. De installatie moet een einde maken aan een tekort aan sorteercapaciteit in Nederland. Tönsmeier begint nog dit jaar met de bouw van de fabriek, de oplevering is in januari 2020 gepland.
 

Volautomatisch

 

Het Duitse familiebedrijf Tönsmeier, dat al 25 jaar bezig is met duurzaam grondstoffenbeheer, gaat een deel van het recyclebare afval sorteren dat door Nederlandse huishoudens gescheiden wordt aangeleverd. Tönsmeier is de nummer vijf op de Duitse afvalmarkt en werkt in heel Europa als milieudienstverlener en energieleverancier. Tönsmeier Gruppe uit Porta Westfalica bouwt de volautomatische Zwolse sorteerfabriek die zal worden uitgerust met de aller modernste techniek, wat ook nodig is als gevolg van Duitse verpakkingswetgeving, zo meldt Tönsmeier. Christian Kampmann, baas van Tönsmeier Wertstoffe, vindt het een belangrijke investering. "Wij verwerken al sinds 2010 een serieuze hoeveelheid Nederlandse verpakkingen.  Nadat we de aanbesteding wonnen, hebben we besloten het materiaal in Zwolle te bundelen. Voor de locatiekeuze is de goede verstandhouding met de gemeente Zwolle mede beslissend geweest. En de pragmatische aanpak met competente gesprekspartners heeft ook achteraf bevestigd dat Zwolle de juiste keuze is geweest."

 

Bij het familiebedrijf Tönsmeier werken drieduizend medewerkers. Met elfhonderd  voertuigen werken zij voor allerlei gemeenten en voor de handel en de industrie. Tönsmeier heeft  ruim dertig verwerkings-, sorteer- en recyclingfabrieken.

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »