KunststofenRubber.nl

Duitse Tönsmeier bouwt grote plastic-sorteerinstallatie in Zwolle

11 september 2018 om 12:45 uur - ZWOLLE

De Duitse onderneming Tönsmeier gaat voor dertig miljoen euro een sorteercentrum voor kunststof verpakkingsafval neerzetten in Zwolle. In januari 2020 moet de fabriek worden opgeleverd.


Het nieuwe sorteercentrum komt op bedrijventerrein Hessenpoort. Het betreft een scheidingsfabriek die zal zijn toegerust voor de verwerking van honderdduizend ton plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. De installatie moet een einde maken aan een tekort aan sorteercapaciteit in Nederland. Tönsmeier begint nog dit jaar met de bouw van de fabriek, de oplevering is in januari 2020 gepland.
 

Volautomatisch

 

Het Duitse familiebedrijf Tönsmeier, dat al 25 jaar bezig is met duurzaam grondstoffenbeheer, gaat een deel van het recyclebare afval sorteren dat door Nederlandse huishoudens gescheiden wordt aangeleverd. Tönsmeier is de nummer vijf op de Duitse afvalmarkt en werkt in heel Europa als milieudienstverlener en energieleverancier. Tönsmeier Gruppe uit Porta Westfalica bouwt de volautomatische Zwolse sorteerfabriek die zal worden uitgerust met de aller modernste techniek, wat ook nodig is als gevolg van Duitse verpakkingswetgeving, zo meldt Tönsmeier. Christian Kampmann, baas van Tönsmeier Wertstoffe, vindt het een belangrijke investering. "Wij verwerken al sinds 2010 een serieuze hoeveelheid Nederlandse verpakkingen.  Nadat we de aanbesteding wonnen, hebben we besloten het materiaal in Zwolle te bundelen. Voor de locatiekeuze is de goede verstandhouding met de gemeente Zwolle mede beslissend geweest. En de pragmatische aanpak met competente gesprekspartners heeft ook achteraf bevestigd dat Zwolle de juiste keuze is geweest."

 

Bij het familiebedrijf Tönsmeier werken drieduizend medewerkers. Met elfhonderd  voertuigen werken zij voor allerlei gemeenten en voor de handel en de industrie. Tönsmeier heeft  ruim dertig verwerkings-, sorteer- en recyclingfabrieken.

 

Focus op ...

Agenda

25 september 2018, Vleva Conference Room Brussel

EUPC Plastics Packaging Conference

De afdeling verpakkingen van de Europese koepeleorganisatie van kunststofverwerkers organiseert zijn...

26 september 2018, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2018 Veldhoven

Vakbeurs, congres en ontmoetingsplek voor de gehele kunststof- en rubberindustrie. Dit jaar de 20ste...

11 oktober 2018, Cascais, Portugal

Plastics Recyclers Annual Meeting 2018

Evenement met PRE werkgroepbijeenkomsten op de eerste dag (voor leden) en een publiek toegankelijke...

Meer agendapunten »