KunststofenRubber.nl

Covestro focust op polycarbonaat in elektrische auto's

18 september 2018 om 15:00 uur

De Alta Pack battery van Alta Motors in Californië voor een elektrische fiets is uitgerust met een behuizing van een extreem slagvaste blend PC-PBT van Makroblend

Materialenfabrikant Covestro is al jaren bezig met behuizingen van lithium-ion-batterijen voor laptops en andere elektronische apparaten. Een belangrijke focus is momenteel is het gebruik van polycarbonaat in elektrische auto's.


Op de Duitse beurs Fakuma 2018 dit najaar zal Covestro onder meer verschillende batterijmodellen, celhouders en schokabsorbeerders laten zien. De auto-industrie is bezig met drie belangrijke technieken, namelijk de alternatieve aandrijvingen zoals (hybride) elektriciteit, nieuwe vormen van connectiviteit en autonoom rijden. Deze technieken behoeven nieuwe voertuigconcepten.
Het hart van de toekomstige auto is de lithium-ion-batterij, denkt Covestro. Om heel veel batterijcellen heel precies in een kleine ruimte op elkaar te positioneren, moeten de celhouders, de frames en de behuizingen zeer vormvast zijn en mechanisch robuust. Afhankelijk van het ontwerpprincipe van het batterijpakket, moet het materiaal ook brandvertragend zijn en moet het aan diverse strenge eisen kunnen voldoen, zelfs bij minimale diktes tot 0,75 mm.

 

Blends  

 

Covestro heeft jarenlang ervaring met het inpakken van batterijcellen voor allerlei apparaten. Om dit te bereiken heeft het bedrijf verschillende blends van polycarbonaat ontwikkeld die aan de eisen voldoen en die bovendien slagvast zijn in een breed temperatuurgebied - in het bijzonder bij temperaturen onder nul. "Vooral brandvertragende eigenschappen zijn belangrijk", zegt Julian Marschewski, de expert voor elektrische mobiliteit van Covestro. "De eigenschappen van het materiaal dat wordt gebruikt in de omgeving van batterijen spelen een beslissende rol bij het doorstaan van de vele functionele tests en veiligheidstests op de uiteindelijke component en dragen bij aan de veilige werking van de batterij gedurende zijn gehele levenscyclus."

In 2019 naar batterij-evenementen 

 

Battery Show en Battery Expert Forum

 

Covestro werkt verder aan het veilig integreren van lithium-ion cellen in tractiebatterijen van ev's. In 2019 wil het bedrijf actief gaan deelnemen aan belangrijke industriële evenementen zoals de Battery Show die van 5 tot 7 mei 2019 wordt gehouden in Stuttgart en het Battery Experts Forum dat wordt gehouden van 10 tot 12 april in Frankfurt.  

 

Focus op ...

Agenda

19 november 2018, Three-sixty Veghel

Seminar Future Proof Plastics

Seminar met vertegenwoordigers van overheid, bedrijfsleven en ngo's inclusief bezoek aan 'de...

20 november 2018, Evenementenhal Gorinchem

Vakbeurs Recycling 2018

Recycling-vakbeurs met innovaties en producten voor afval, imzamelen, transport, sorteren, opslag en...

20 november 2018, NHL Hogeschool Emmen

Seminar optimalisatie spuitgietmatrijzen

Nieuwe wegen voor de optimalisatie van spuitgietmatrijzen en -processen. Toegang gratis. Aanmelden via...

Meer agendapunten »