KunststofenRubber.nl

Geluid van plastic LP te horen op 20e editie Kunststoffen-beurs

17 september 2018 om 12:07 uur - VELDHOVEN

Zelfs de langspeelplaat krijgt een tweede leven dankzij een nieuw ontwikkelde kunststof en een speciaal spuitgietproces. De Sound of Plastic is te horen op de 20e editie van de beurs Kunststoffen op 26 en 27 september.


Dat kunststoffen anno 2018 nog altijd niet zijn uitontwikkeld, is op de Kunststoffenbeurs dit jaar letterlijk en figuurlijk te horen. Samen met Fontys Hogescholen hebben acht bedrijven in het Green Vinyl Records-project een nieuwe milieuvriendelijkere kunststof ontwikkeld ter vervanging van het vinyl  voor de langspeelplaat.  Bovendien hebben zij een spuitgietproces bedacht ter vervanging van het persen van de LP.  Voor het eerst sinds het midden van de vorige eeuw is er nu een nieuw productietechniek. Het resultaat is dat de langspeelplaat beter klinkt dan ooit, zo meldt men. De Sounds of Plastic is op beide beursdagen te beluisteren en de plaat is te bekijken op de Kunststoffenbeurs in Veldhoven.

 

Onderzoek ABN Amro

 

Voor de 20e keer komt de kunststofverwerkende industrie van de Benelux eind september naar Veldhoven. David Kemps, sector banker Industrie bij ABN Amro, presenteert de uitkomsten van een onderzoek naar de Nederlandse kunststoffenindustrie. Zijn belangrijkste conclusie is dat de spuitgieters nieuwe proposities moeten ontwikkelen om zich los te kunnen maken van het starre prijsplafond. Ze moeten met nieuwe diensten en producten extra toegevoegde waarde creëren en hogere marges realiseren. Kansen daartoe zijn onder andere advisering over de toepassing van bio-plastics en het gebruik van recyclaat.  In de themaochtend van de eerste dag draait het om de vier p's van profit, planet, polymer and people.

 

De Kunststoffenbeurs 2018 vindt plaats op 26 en 27 september in congrescentrum, NH Koningshof in Veldhoven. Bezoekers kunnen zich na de registratie ook nog gratis aanmelden voor het Meet & Match-programma van de Kamer van Koophandel. Daar kan men  contact leggen met partners die mogelijk interessant zijn voor samenwerkingsprojecten.

 

  

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »