KunststofenRubber.nl

Coolrec en Circular Clockworks maken horloges uit regranulaat PSA en PS

25 september 2018 om 11:27 uur - VELDHOVEN

Circular Clockworks presenteert de horloges waarvan de kast is gemaakt van gerecycled ABS en PS en het leren bandje is van afval van de schoenindustrie. Het uurwerk is nieuw en komt uit Zwitserland

Circular Clockworks uit Delft werkt samen met Renewi-dochter Coolrec voor de productie van 's werelds eerste circulaire horlogelijn. Coolrec levert hiervoor het granulaat dat afkomstig is van afgedankte elektronische en elektrische apparaten aan de horlogeproducent. Circular Clockworks garandeert de duurzaamheid van zijn producten en brengt per direct drie verschillende modellen op de markt.


De horloges van Circular Clockworks worden gemaakt uit secundaire grondstoffen. De zwarte modellen worden gemaakt van onder andere het ABS uit afgedankte tv's, de witte edities uit het PS uit koelkasten. Coolrec verzamelt en verwerkt Coolrec op verschillende locaties in meerdere landen. Hierna gaan de plastics naar Waalwijk waar het tot maalgoed wordt opgewerkt om uiteindelijk in Emmen op specificatie te worden gebracht. Op basis van dit granulaat realiseert een spuitgietbedrijf de kast van het horloge.
Circular Clockworks staat op de beurs Kunststoffen in Veldhoven.

 

Leren bandje  

 

Het leren bandje wordt geproduceerd uit restanten van de schoenindustrie en is beschikbaar in twee kleuren en in twee maten. Alleen het uurwerk komt nieuw uit Zwitserland. Een horloge van Circular Clockworks kost 149 euro, inclusief een aantal zogenaamde Circular Coins. Deze waardevouchers kan de koper inzetten om het apparaat in topconditie te houden. Alle reparaties en onderhoud worden met de Coins betaald. Als het horloge niet meer wordt gebuikt, belooft Circular Clockworks hem terug te kopen om de onderdelen en de materialen (opnieuw) te kunnen hergebruiken.

 

Bruin- en witgoed

 

Ceriel Lucker van Circular Clockworks: "Met Circular Clockworks willen we laten zien dat deze secundaire grondstoffen geen verspilling zijn. Om dat te bereiken hebben we een horloge ontworpen waarbij we consumentenafval als hoofdingrediënt gebruiken. Coolrec levert de hoogwaardige gerecyclede plastics voor onze productie, afkomstig uit afgedankt bruin- en witgoedapparaten zoals koelkasten en koffiezetapparaten. Met dit horloge laten we zien dat deze materialen voor de maatschappij kunnen worden gebruikt in hoogwaardige producten die mensen met trots dragen."

Arjen Wittekoek van Coolrec. "Afgedankte apparaten bestaan voor een groot deel uit waardevolle materialen. Door gebruik te maken van innovatieve technieken kunnen wij de specifieke plastics uit afgedankt bruin- en witgoed terugwinnen zodat het materiaal weer als grondstof hergebruikt worden in de vervaardiging van nieuwe producten zoals deze horloges."

 

 

Focus op ...

Agenda

16 oktober 2018, Messezentrum Friedrichshafen

Fakuma 2018

Internationale vakbeurs voor kunststofverwerking https://www.fakuma-messe.de

6 november 2018, Messe Stuttgart (D)

Composites Europe 2018

Internationale vakbeurs voor en over kunststofcomposieten

19 november 2018, Three-sixty Veghel

Seminar Future Proof Plastics

Seminar met vertegenwoordigers van overheid, bedrijfsleven en ngo's inclusief bezoek aan 'de...

Meer agendapunten »