KunststofenRubber.nl

NRK en Kunststoftechnologie Windesheim intensiveren samenwerking

26 september 2018 om 14:00 uur - VELDHOVEN

De Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie (NRK) en het lectoraat Kunststoftechnologie van Hogeschool Windesheim bundelen de krachten om de samenwerking en afstemming tussen industrie en onderwijs verder te bevorderen. Dit is nodig, zo stellen de organisaties, om ook in de toekomst te zorgen voor adequate scholing van medewerkers en de instroom van jongeren in de rubber- en kunststofindustrie te stimuleren.


Op de beurs Kunststoffen in Veldhoven zijn de handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Om innovatief en concurrerend te kunnen blijven, hebben bedrijven in de rubber- en kunststofindustrie betrokken en vernieuwende arbeidskrachten nodig. Dat kan alleen door het ontwikkelen en uitwerken van technologische en organisatorische praktijkkennis, het continu up-to-date houden van het kennisniveau van medewerkers én de instroom van afgestudeerden. Met deze samenwerkingsovereenkomst zetten NRK en het lectoraat zich in om de ontplooiing van bedrijven en (toekomstige) medewerkers zo goed mogelijk te faciliteren. Beide zien het als hun taak de ontwikkeling van de sector, de bedrijven en de medewerkers te bevorderen.


Werkgarantie

 

De samenwerking en afstemming is gericht op de instroom en de scholing van studentenen de doorstroom van afgestudeerden naar bedrijven in de rubber en kunststof, op relevant onderzoek voor onderwijs en bedrijfsleven en op het versterken van kennis en vaardigheden die horen bij modern ondernemerschap van gevestigde bedrijven en start-ups van studenten. Concreet betekent dit dat NRK-bedrijven door middel van gastcolleges, losse studieprojecten en praktijkgericht onderzoek maar ook door het aanbieden van werkbezoeken, stageplaatsen, afstudeeronderzoeken en het bieden van werkgarantie na afstuderen de instroom van goed geschoolde toekomstige medewerkers proberen zeker te stellen.

 

Vijf jaar

 

Het lectoraat Kunststoftechnologie van hogeschool Windesheim zet zich in om door middel van onderzoek kennis over het duurzaam verwerken van kunststoffen en composieten te bevorderen in het hoger beroepsonderwijs. Zo wordt de kenniskloof tussen het bedrijfsleven en het onderwijs overbrugd waardoor goed opgeleide technici beschikbaar komen voor de kunststofindustrie. Windesheim en NRK werken sinds de oprichting van het lectoraat in 2008 al samen en door het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst wordt dit nu verder geïntensiveerd.

De overeenkomst heeft voorlopig een looptijd van vijf jaar.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »