KunststofenRubber.nl

Lego Technic komt met 1:8-schaalmodel Bugatti Chiron

27 september 2018 om 13:56 uur - BRASSCHAAT

Lego Technic brengt voor 399 euro een 1:8-schaalmodel van de Bugatti Chiron op de markt. De Lego Technic 42083 Bugatti Chiron bestaat uit 3,6 duizend onderdelen en is bedoeld voor de groep 16 jaar en ouder.


Al meer dan veertig jaar bouwen  jonge en oudere mensen machines, vrachtwagens en auto's met Lego Technic. Een exclusieve Bugatti Chiron-replica wordt nu aan het rijtje toegevoegd. Deze sportwagen is het krachtigste, snelste en meest exclusieve model van het bijzondere Franse automerk, tegenwoordig onderdeel van Volkswagen Group.

 

Bewegende zuigers

 

De Bugatti Chiron is niet zomaar een sportwagen en dat is zijn replica evenmin. Luxe details zoals een gedetailleerde cockpit, aerodynamische carrosserie, beweegbare achterspoiler, spaakvelgen met logo en laagprofielbanden, gedetailleerde remschijven, een W16-motor met bewegende zuigers tot zelfs een stijlvolle weekendtas in een klein opbergvak én zowaar een uniek serienummer maken de replica af. De Technic-set is verpakt in een luxe doos, inclusief een verzamelbrochure met uitgebreide bouwinstructies. De Bugatti Chiron Lego bestaat uit 3.599 onderdelen.

 

Ook levensgrote replica

 

Liefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens Lego World van 18 tot en met 24 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht. Daar staat de allereerste grootschalige en beweegbare replica die is ontwikkeld met behulp van meer dan een miljoen Lego Technic-elementen. Verpakt met 2,3 duizend motoren en vierduizend  Technic-tandwielen genereert de motor van deze anderhalve ton zware auto een 5,3 pk aan vermogen en 92 Nm aan koppel. Uitgerust met een achterspoiler, snelheidsmeter, voor- en achterlichten, afneembaar stuur en rempedaal, volledig functioneel en gebouwd met Lego Technic-elementen maakt het model een droom die uitkomt voor elke fan. Voor de bouw zijn 339 soorten LEGO Technic-elementen gebruikt en meer dan dertienduizend werkuren ingezet.

 

Jaarbeurs Utrecht  

 

Van dinsdag 16 tot en met donderdag 18 oktober rijdt de speciale Lego Technic Bugatti-truck door het land, met daarop levensgrote Lego Technic Bugatti-dozen. Tijdens deze tour worden er wedstrijdformulieren met vragen uitgedeeld om kans te maken op die mooie prijzen. De truck kan op meerdere momenten worden gespot. Zo stopt de Bugatti-truck op zondag 14 oktober van 12.00 tot 17.00 uur bij de Intertoys in Venray. Dinsdag 16 oktober stopt de speciale truck van 12.00 tot 18.00 uur bij de Intertoys XL in Breda, woensdag 17 oktober van 12.00 tot 17.30 uur bij Intertoys Dordrecht.

 

Bent u meer fan van het lifesize-model? Breng dan tussen 18 en 24 oktober een bezoek aan Lego World in Utrecht waar Bugatti en Lego een primeur hebben met de allereerste levensgrote én bestuurbare Bugatti Chiron.

 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »