KunststofenRubber.nl

Composites Europe Stuttgart focust op procestechniek

02 oktober 2018 om 13:13 uur - STUTTGART

In de concurrentiestrijd voor lichtgewicht constructies en designmaterialen bevinden de composieten zich tegenwoordig onder de winnaars. Automotive engineering, luchtvaart, windenergie, bouw en scheepsbouw kunnen niet langer zonder glas- of koolstofvezelversterkte kunststofcomposieten.


Op dit moment is de grootste drijvende kracht achter de ontwikkeling de composietenindustrie zelf door de geboekte technologische vooruitgang in de procesketen. Van 6 tot en met 8 november 2018 wordt op de internationale vakbeurs Composites Europe dit punt benadrukt. De bezoekers treffen in Stuttgart driehonderdvijftig exposanten uit dertig landen die de beste technieken laten zien en de potentie van vezelversterkte composieten.

 

Process Life

 

Met het nieuwe format  ‘Process Live' worden dit jaar gecoördineerde verwerking- en fabricageprocessen zichtbaar op de beursvloer. Bedrijven die bezig zijn met machinebouw en fabricagefaciliteiten maken samen mogelijk dat de bezoekers deelprocessen kunnen waarnemen in een grotere context.

 

Partnersschappen versnellen groei

 

Bijvoorbeeld Gunnar uit Zwitzerland,  het Nederlandse Airborne en het Duitse bedrijf Schmalz  bundelen hun krachten voor een gecombineerde productiecel die de gehele waardeketen verbeeldt vanaf het materiaal van de rol tot de afgewerkte lagenstructuur van een component uit composiet. "Deze partnerschappen in de procesketen jagen de groei van de composietenindustrie aan.  Dit willen we laten zien in Process Live", aldus event-directeur Olaf Freier van Composites Europe.

 

Hybride structuren 

 

Behalve op de optimalisatie van de procesketen is de  industriële research vandaag de dag sterk gefocust op het gebruik van glasvezel- en koolstofvezelversterkte composiet in multi-materiaalsystemen. Het Lightweight Technologies Forum zal laten zien hoe composieten hun rol spelen in de materiaalmix van hybride structurele componenten. Zestien exposanten laten materialen, gereedschappen en presentaties van vul- en bindmiddelen zien en persen voor het lamineren van verschillende materialen tot semi-afgewerkte hybride producten.

 

Van digitalisering tot recycling

 

Het programma van presentaties,  thematische gidsgeleide rondgangen en de specialistische sectoren van de beurs maken Composites Europe compleet. Fabricagetechnieken, recycling, digitalisering en thermoplastische composieten zijn de centrale thema's van het Composites Forum.

 

Bio-based

 

De tentoonstelling Bio-Based Composites Pavilion wordt opnieuw opgezet in samenwerking met nova-Institute  en presenteert de ontwikkelingen van de markt voor groene composites. De focus ligt op de toepassingsmogelijkheden van composieten van polymeren uit hout (wood-polymer composites wpc), composieten van natuurvezels (natural fibre composites nfc), bio-based thermoplasten en thermoharders voor composieten en bio-based kunststoffen.

 

www.composites-europe.com  

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »