KunststofenRubber.nl

Innovation Award voor Medical Precision voor bestralingsmarkering

03 oktober 2018 om 09:49 uur - ZWOLLE

Medical Precision won de Cross-over Innovation Award 2018 met zijn innovatieve markeringssyteem 'comfort marker' dat in ziekenhuizen gebruikt kan worden bij de behandeling van kanker met bestraling.


De ondernemers Annelies en Roland Kortenhorst namen half september de prijs in ontvangst tijdens de Cross-over Innovation Challenge in Zwolle. De award wordt jaarlijks uitgereikt aan innovatieve ondernemers met een sector-overstijgende innovatie. Door een bijzondere samenwerking met verschillende partijen wist Medical Precision een uniek nieuw product te ontwikkelen dat een verbetering voor patiënten betekent als zij aan het begin van hun kankerbehandelingsperiode staan. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Het Health Innovation Park heeft Medical Precision begeleid bij hun innovatie.

 

Spuitgieten

 

In 2015 is Art of Beauty, een opleidingsinstituut voor permanente make-up van Annelies Kortenhorst, door het Zwolse Isala-ziekenhuis benaderd met de vraag of permanente make-up wellicht geschikt zou zijn voor het plaatsen van de zogeheten referentiepunten voor radiotherapie (bestraling).  Het betreft de punten op de huid van de patiënt die een radiolaborant nodig heeft om precies op de goede plek te kunnen bestralen gedurende de maanden van bestralingstherapie voor kankerbestrijding. Het zetten van deze punten gaat met een naald en inkt, dit is pijnlijk voor de patiënt, niet nauwkeurig en de punten zijn niet meer te verwijderen. De combinatie van kennis van permanente make-up, van radiotherapiepraktijk, van kunststofspuitgiettechniek (voor de naaldjes) en elektromechanica heeft geleid tot de 'comfort marker' die snel, eenvoudig, pijnloos en precies de punten zet die vervolgens wel weer te verwijderen zijn, zo meldt Polymer Science Park.

 

Polymer Science Park

 

De Cross-over Innovation Challenge wordt jaarlijks georganiseerd door Kennispoort Regio Zwolle, Health Innovation Park, Polymer Science Park en het Agri en Food Innovatie Cluster. Het doel van de challenge is het stimuleren van samenwerking en innovatie tussen verschillende branches.

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »