KunststofenRubber.nl

Desch Plantpak genomineerd voor ESF-award 2018

05 oktober 2018 om 09:39 uur - WAALWIJK

Het Europees Sociaal Fonds stelt ieder jaar subsidie beschikbaar voor projecten die op een onderscheidende manier de ontwikkeling en de gezondheid van mensen bevorderen. Desch Plantpak in Waalwijk is één van de tien genomineerden met zijn project Veilig en Vitaal.


Tot en met 31 oktober kan nu iedereen zijn stem uitbrengen via de website stempaginaesfaward.nl. De vijf projecten met de meeste stemmen gaan naar de finale tijdens het ESF-event op woensdag 7 november in Den Haag.

 

Promofilmpje en pitch

 

Alle tien genomineerden hebben een promofilmpje moeten maken. Op het ESF-event zullen van alle vijf de bedrijven die promofilmpjes worden vertoond en zal bovendien een pitch van twee minuten  worden gehouden. Naar aanleiding hiervan kiest een vakjury de uiteindelijke winnaar. De staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zal de ESF Award uitreiken.

 

Leefstijlcoach 

 

Het project Veilig en Vitaal van Desch richt zich op duurzame inzetbaarheid van medewerkers. In 2016 is Desch gestart met het aanbieden van preventief medisch onderzoek en coaching op teamniveau en individueel. Alle deelnemers hebben een leefstijlcoach toegewezen gekregen die begeleidt en adviseert, zowel op fysiek als op mentaal en sociaal-emotioneel vlak. Dankzij de subsidie van het Europees Sociaal Fonds kon het project door de hele Desch-organisatie worden uitgerold. Alle medewerkers van Desch Plantpak kregen de kans deel te nemen aan coaching-gesprekken en workshops over onderwerpen zoals ongewenste omgangsvormen en omgaan met ploegendienst.

 

Bedrijfsgroei

 

Desch beschouwt zijn project als een krachtig instrument voor groei. Projectleider en p&o-adviseur Jeroen Heerkens: "Als je groei wilt realiseren, is het relatief gemakkelijk te investeren in nieuwe machines die sneller en efficiënter werken. Wij hebben het afgelopen jaar een groei van vier procent weten te realiseren door te investeren in onze mensen. Dat is hét bewijs dat gezonde, vitale en gemotiveerde medewerkers echt het verschil kunnen maken. Ons bedrijfsmotto is Growing Together."

 

Tot en met 31 oktober 2018 kan iedereen zijn stem uitbrengen op één van de tien genomineerden via http://www.stempaginaesfaward.nl.

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »