KunststofenRubber.nl

De toekomst van kunststof verpakking op ‘Future Proof Plastics'

05 oktober 2018 om 10:16 uur - DEN HAAG

Hoe toekomstbestendig zijn de kunststof verpakkingen? Tijdens het seminar Future Proof Plastics op 19 november bieden NRK Verpakkingen en PlasticsEurope Nederland een podium aan sprekers uit de politiek, retail, ngo's en recycling. Zij zullen daar hun visie presenteren en hun verwachtingen uitspreken naar de producenten van kunststof en kunststof verpakkingen.


Albert Heijn is een campagne gestart om verpakkingen verder te verduurzamen. Namens deze retailer vertelt Anita Scholte Op Reimer welke rol zij ziet voor het verpakkende bedrijfsleven. De overheid steunt de Europese plannen om kunststofverpakkingen voor eenmalig gebruik te verbieden. Esther de Kleuver houdt de industrie namens het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een spiegel voor. Ook Michel Schuurman (MVO Nederland), Matthijs Veerman (Morssinkhof Plastics) en Toine Timmermans (Taskforce Circular Economy in Food) schetsen het gewenste toekomstbeeld voor kunststofverpakkingen.

 

NRK future proof plastics

 

Programma  

Seminar 19 november 2018 | 13.00-18.00 uur | Three-Sixty Veghel  

 

Voorzitter Joan Hanegraaf van NRK Verpakkingen zal op deze middag meer vertellen over het Materiaalverduurzamingsplan en de initiatieven die vanuit de industrie op de planning staan om verpakkingen de komende jaren verder te verduurzamen. Rolf van Beeck (voorzitter PlasticsEurope Nederland) evalueert de verschillende presentaties en geeft zijn visie op het toekomstperspectief van de kunststofindustrie.

 

Hier direct aanmelden

 

Datum : 19 november 2018

Tijd : 13.00 - 18.00 uur

Locatie : Three-Sixty in Veghel (innovatiecentrum voor circulaire economie)

Toegang : gratis, aanmelden is wel verplicht

 

Het officiële programma start om 13.00 uur mar bezoekers kunnen om 11.30 en 12.00 uur deelnemen aan een inspirerende rondleiding door het innovatiecentrum Three-Sixty en De Verspillingsfabriek. Via het aanmeldformulier kunt u zich hiervoor opgeven. Tussen 12.00 en 13.00 uur is er gelegenheid om gebruik te maken van de lunch.

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2019

Leidende internationale composietenbeurs

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

13 maart 2019, Koningshof Veldhoven

RapidPro 2019

RapidPro. Define. Design. Produce.

Meer agendapunten »