KunststofenRubber.nl

Grotere slagkracht Engel-organisatie door zeven regio-directeuren

05 oktober 2018 om 11:20 uur

(vlnr) Walter Jungwirth, Wolfgang Degwerth , Christoph Steger, Gero Willmeroth, Graeme Herlihy, Petr Stibor en Romain Reyre

Met de ontwikkeling van zijn wereldwijde organisatiestructuur zegt spuitgietmachinefabrikant Engel zijn ‘klantnabijheid' verder te versterken. De dertig eigen vestigingen en zestig vertegenwoordigingen zijn nu in zeven regio's verdeeld met elk een regionale verkoopdirecteur.


De zeven directeuren dragen met onmiddellijke ingang de volledige verantwoordelijkheid voor hun regio. Engel zegt hiermee de besluitvormingstijd te verkorten en zal de expertise ter plekke intensief verder opbouwen. Kleine afstanden tot de klanten en diepgaand begrip van de lokale markten ziet Engel als vooraarden voor maatwerk in spuitgietoplossingen op de verschillende plekken op de wereld. Met de aanstelling van regionale verkoopdirecteuren zet Engel zijn volgende grote stap, aldus  Christoph Steger van de  Engel Gruppe.  "De verkoopverantwoordelijkheid leggen wij direct bij de regio neer."  De nieuwe directeuren zijn de aan te spreken personen voor de eigen vestigingen en vertegenwoordigingen.  Zij kunnen op eigen verantwoordelijkheid beslissen over alle verkoopgerelateerde aangelegenheden.  

Het behoort ook tot de taken van de directeuren de wereldwijde businessunit-strategie verder te ontwikkelen en de expertise ter plekke te vergroten.  Alle nieuwe directeuren zijn al jaren bij Engel in dienst op belangrijke posten.  Zij rapporteren aan Christoph Steger, die ook zelf de leiding op zich neemt van de regio Centraal-Europa. De andere directeuren zijn:  

  • West-Europa: Graeme Herlihy
  • Oost-Europa: Petr Stibor
  • Amerika: Wolfgang Degwerth
  • Midden-Oosten, Turkije, Afrika, India: Walter Jungwirth
  • Oost-Azië, Australië, Oceanië: Gero Willmeroth
  • Zuidoost-Azië: Romain Reyre,

 

 

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »