KunststofenRubber.nl

Polynspire nieuw EU-project van 10 mln voor chemische recycling

08 oktober 2018 om 16:19 uur - BRUSSEL

Eind september heeft in Brussel de kick off plaatsgevonden van een nieuw Europees research-project dat de naam Polynspire kreeg. Uit Nederland zijn Ioniqa en TU/e in het project vertegenwoordigd. Het heeft als doel de prestaties van kunststofrecycling in zijn algemeenheid te verbeteren.


Het is een researchproject dat wordt gefinancierd door Horizon2020, het nieuwe EU-research en -innovatieprogramma met als doelstelling meerdere innovatieve, kostenefficiënte en duurzame oplossingen te tonen. Daarmee kunnen worden verbeterd de energie-efficiëntie en het grondstofverbruik van kunststofrecyclingprocessen en van post-industriële afvalstromen die tenminste voor tachtig procent uit kunststoffenbestaan. In het project gaan 22 Europese research-instituten en universiteiten, overheidsorganisaties, industrieën en mkb's samenwerken. Polynspire heeft een looptijd van 48 maanden en een budget van 9,95 miljoen euro.

 

PA en PU  

 

Het project gaat zich richten op kunststof bevattende afvalstromen om ervoor te zorgen dat tenminste vijftig procent van het totaal van plastics dat PA of PU bevat. Bovendien zullen niet technische hindernissen,zoals wetten of standaardisaties worden aangepakt op EU-niveau. Voorts zullen business-modellen worden opgezet om oplossingen te integreren in de afvalmanagementsystemen van kunststoffen.  

 

Ioniqa en TU/e  

 

Het Polynspire-consortium bestaat uit 22 partners en wordt geleid door Circe in Spanje. Verder doen mee Repsol Quimica (Spanje), Arkema (Spanje), Novamont (Italië), Nurel (Spanje), Kordsa (Turkije), Ioniqa  (Nederland), NIC (Slovenië), FM (Duitsland), TU Eindhoven (Nederland), AiTiiP (Spanje), Bada (Spanje), Maier (Verenigd Koninkrijk)  CSM (Italië), Feno (Italië), Idealservice (Italië), HTT ENG (Tsjechië), CPPE d.o.o. (Slovenië), DS (Denemarken), EUPC (België), Vertech (Frankrijk) en Ikmib (Turkije).

 

www.polynspire.eu

 

info@polynspire@eu

 

 

 

 

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »