KunststofenRubber.nl

Composietbedrijven CG TEC en Refitech zoeken EU-partners

09 oktober 2018 om 13:51 uur - NINGBO (CHINA)

De bedrijven Refitech en CG TEC hebben een strategische samenwerking ondertekend. De bedrijven willen nu hun netwerk verder uitbreiden en nodigen distributiepartners in Europa uit zich bij het partnerschap aan te sluiten. Idealiter willen we een Europees platform creëren van gelijkgestemde bedrijven en we nodigen ze graag uit om onze gezamenlijke mogelijkheden te verkennen."


Tijdens een werkbezoek aan de productielocatie van Refitech in Ningbo hebben ceo Oliver Kipf van CG TEC en ceo Arthur Cooijmans van Refitech de strategische samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Volgens de overeenkomst gaat CG TEC optreden als vertegenwoordiger voor alle Refitech-producten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en breidt het bedrijf het portfolio uit met 3D-producten. Refitech op zijn beurt vertegenwoordigt CG TEC op de Benelux-markt en neemt ook de nauwkeurige pulltrusie-buizen, (eindeloze) staaf en signaalkabels van composiet van CG TEC in zijn assortiment op.

 

Dezelfde focus

 

CG TEC en Refitech zijn in 2016 met elkaar gaan samenwerken. Arthur Cooijmans: "Sindsdien is onze samenwerking verder versterkt.  We hebben dit jaar een gezamenlijke stand gehad op de JEC composietenbeurs in Parijs. Oliver Kipf: "Met deze overeenkomst willen we nu meer synergie creëren door zowel klantspecifieke als standaardproducten samen te ontwikkelen. De samenwerking zorgt voor verdere groei en nieuwe kansen bij onze klanten in de machinebouw, medische apparatuur, mechatronica, UAV-systemen, defensie, robotica, kabeltechnologie en infrastructuur."

 

Netwerk uitbreiden

 

Een van de eerste gezamenlijke producten is een serie pull-windingbuizen van carbonvezel. Daarvoor is eerder dit jaar een speciale lijn opgezet en de eerste klantspecifieke exemplaren worden nu geleverd. De volgende stap is de productie van een reeks gestandaardiseerde lengtes en diameters en deze online aan te bieden via de CarbonWebshop en CarbonScout-websites. Verder zijn de eerste projecten met op maat gemaakte 3D-onderdelen gelanceerd bij klanten van CG TEC.
Nu de samenwerkingsovereenkomst is ondertekend, willen Refitech en CG TEC hun netwerk verder uitbreiden. Ze nodigen daarom strategische distributiepartners in Europa uit om zich bij het partnerschap aan te sluiten. Oliver Kipf: "Idealiter willen we een Europees platform creëren van gelijkgestemde bedrijven en we nodigen ze graag uit om onze gezamenlijke mogelijkheden te verkennen."

 

Over Refitech

 

Refitech is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van industriële componenten van koolstof- en glasvezelcomposieten. Het bedrijf is opgericht in 1989 en biedt samengestelde oplossingen voor verschillende markten, waaronder de machine- en apparaten bouw, robotica, UAV-systemen, medische apparatuur en maritieme toepassingen. De dienstverlening omvat engineering, prototyping, serieproductie inclusief de assemblage van onderdelen en CNC-frezen van composiet. Daarnaast levert Refitech standaard producten zoals platen en ronde en vierkante buizen met verbindingsstukken die direct online kunnen worden gekocht op de carbonwebshop.nl. Behalve de hoofdvestiging in Waalwijk heeft het bedrijf ook een productie locatie in Ningbo, China.

www.refitech.nl.

 

Over CG TEC

 

Opgericht in 1996 heeft CG TEC GmbH uit Spalt, in Beieren, Duitsland, nu meer dan vijftig medewerkers. Het bedrijf richt zich vooral op de ontwikkeling, productie en verkoop van kabels, buizen en platen gemaakt van  carbonvezel, glasvezel en basaltvezel composiet.  De producten van CG TEC worden overal ingezet waar een laag gewicht, grote sterkte, corrosieresistentie en een lange levensduur vereist zijn. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in klant-specifieke kabels van glasvezel, basaltvezel en carbonvezel.
www.cg-tec.de.

 

Focus op ...

Agenda

25 juni 2019, IKV - RWTH Aachen University

Verwerken organische en silicone rubbers

Tweejaarlijkse conferentie van het Duitse instituut voor kunststofverwerking IKV

26 juni 2019, Londen

European Carbon Black Summit 2019

Eerste conferentie van organisator ACI over de problematiek van carbon black.

19 november 2019, Evenementenhal Gorinchem

Vakbeurs Recycling 2019

Vakbeurs voor de recyclingindustrie www.recyclingvakbeurs.nl

Meer agendapunten »