KunststofenRubber.nl

Albis Plastic distribueert nu duurzame producten van QCP

11 oktober 2018 om 14:05 uur - HAMBURG

QCP van LyondellBasell en Suez produceert recyclaten van hoge kwaliteit voor onder meer extrusie die nu door Albis Plastic worden gedistribueerd

Albis Plastic voegt het productgamma van Quality Circular Polymers (QCP) toe aan zijn portfolio. QCP, een joint venture-bedrijf van LyondellBasell en Suez fabriceert hernieuwbare polymeren van hoge kwaliteit.


"QCP-producten vormen een optimale toevoeging aan onze reeks van duurzame producten om tegemoet te kunnen komen aan de toenemende vraag naar kwaliteitsrecyclaten", meldt Horst Klink van Albis. Suez heeft technologische oplossingen ontwikkeld om identificatie, scheiding en preparatie van huishoudelijk plastic afval te verbeteren om er goede grondstof voor QCP van te kunnen maken. In het geautomatiseerde productieproces wordt het voorgesorteerde verpakkingsafval van consumenten omgezet in PE- en PP-harsen met gebruikmaking van uitgebreide preparatie, reiniging - inclusief heetwasreactoren -  en compoundingsproces voor een breed portfolio van HDPE- en PP-compounds voor spuitgieten, extrusie en vormblazen. Typische en veeleisende toepassingen zijn kratten, boxen, flessen en diverse containers voor de consumentenmarkt en de cosmetische industrie en voor componenten voor de elektro en elektronica (E&E).

 

Albis Plastic

 

Albis Plastic is een van de belangrijke wereldwijd opererende bedrijven in de distributie en compounding van technische thermoplasten en tp-elastomeren. In aanvulling van het productportfolio van bekende plasticfabrikanten biedt Albis de kunststofverwerkers een breed aanbod van high performance plastics, compounds en masterbatches. In 2017 heeft de Albis-groep met dertienhonderd medewerkers ruim een miljard euro omgezet.  Het bedrijf in Hamburg heeft 23 dochterbedrijven wereldwijd waaronder Albis Benelux in Breda.

 

http://www.albis.com

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »