KunststofenRubber.nl

Covestro hoofdsponsor solar-auto RWTH Aachen Team

11 oktober 2018 om 16:00 uur - AKEN

Materiaalfabrikant Covestro heeft een meerjarige sponsorovereenkomst gesloten met de RWTH Aachen en FH Aachen voor de ontwikkeling van een solar-auto.


Sinds enkele jaren houdt een team van studenten van de  RWTH Aachen University en FH Aachen zich bezig met de vraag hoe elektrische mobiliteit duurzamer kan worden gemaakt. De doelstelling is het ontwikkelen een solar-auto om te kunnen deelnemen aan de zwaarste zonneautorace ter wereld, de bekende World Solar Challenge in Australië.
Na de eerste succesvolle deelname in 2017 (‘Best Newcomer') en het bereiken van de derde plaats op de European Solar Challenge 2018 wil het team nu de volgende stap zetten en op de World Solar Challenge 2019 en de aanval inzetten op de teams van Stanford, Delft en Cambridge.

Materiaalfabrikant Covestro zal de studenten helpen bij het verleggen van hun grenzen.  Het bedrijf heeft een meerjarige partnerschap gesloten met RWTH Aachen University en zal in navolging van de samenwerking in 2017, het solar car team met een reeks van materialen, diensten en technische service helpen en bovendien optreden als hoofdsponsor. De partners hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend.

 

Partnership for solar mobility

 

"Duurzaamheid vormt de kern van onze bedrijfsstrategie en zonne-energiemobiliteit kan een belangrijke bijdrage leveren aan voorkomen van klimaatverandering en aan het besparen op het verbruik van fossiele grondstoffen", aldus Markus Steilemann, ceo of Covestro. "Daarom steunen wij dit project. We gaan onze innovatieve materialen gebruiken om oplossingen aan te reiken voor de toekomstige mobiliteit. Met dit project promoten we bovendien jong talent." De samenwerking wordt nu verder uitgebreid voor de race in 2019. Een ontwikkelingsteam van Covestro wordt betrokken bij de productie van de solar-auto om zo bij te dragen aan een lichter en aerodynamischer design.

 

Zwaarste race

 

De World Solar Challenge wordt gezien als de zwaarste solar-race ter wereld.  Elke twee jaar komen teams van over de gehele weredl naar Australië voor de drieduizend kilometer lange race van Darwin naar Adelaide.

 

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

Meer agendapunten »