KunststofenRubber.nl

Half miljoen ton polymeren in Rotterdam Polymer Hub

16 oktober 2018 om 14:30 uur - ROTTERDAM

Overeenkomst voor gronduitgifte voor Rotterdam Polymer Hub op de Maasvlakte met Emile Hoogstraten (Havenbedrijf) en Geert van de Ven (directeur RPH)

Het Havenbedrijf en Rotterdam Polymer Hub (RPH) hebben een overeenkomst tot uitgifte getekend voor grond waarop twee loodsen worden gebouwd voor de opslag en distributie van polymeren.


RPH is het eerste logistieke knooppunt in de Rotterdamse haven dat speciaal is bedoeld voor opslag van polymeren. Het is een gezamenlijk initiatief van het Havenbedrijf, de Euro-Rijn Group en ondernemer Geert Van De Ven. De twee loodsen hebben een gezamenlijk vloeroppervlak van 35 duizend vierkante meter (opslagcapaciteit 550 duizend ton) en worden gebouwd op de Maasvlakte. De onmiddellijke nabijheid van deepsea-containerterminals, ultramoderne infrastructuur en goede verbindingen met het Europese achterland maken deze locatie geschikt, aldus het Havenbedrijf.

 

Groeiende importstromen  

 

De RPH zal bestaan uit een loods voor opslag van verpakte goederen, buitenruimte voor opslag in 30ft-containers en op termijn verticale silo's voor bulkopslag. De loodsen zullen naar verwachting operationeel zijn in het derde kwartaal van 2019. Emile Hoogsteden, directeur Containers, Breakbulk en Logistiek van het Havenbedrijf Rotterdam:  "Het idee voor een speciale polymerenopslaghub in Rotterdam is ontstaan met het oog op de groeiende importstromen vanuit het Midden-Oosten en de Verenigde Staten. Ik ben er trots op dat ondernemer Geert van de Ven samen met de Euro-Rijn Group heeft besloten de hub in de Rotterdamse haven te vestigen."

 

 Maasvlakte

 

Van de Ven is directeur van Rotterdam Polymer Hub: "Havenbedrijf Rotterdam is vanaf het begin heel nauw betrokken bij dit project en de infrastructuur op de Maasvlakte past perfect in het concept van de RPH. In combinatie met de juiste partner Euro-Rijn Group en gesprekken met business-gerelateerde service providers maakt  de keuze voor Rotterdam vanzelfsprekend."
RPH zal in de komende maanden worden geïntroduceerd op de EPCA in Wenen, GPCA-jaarbijeenkomst in Dubai en de Petrochemical Supply Chain Conference in Houston.

 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »