KunststofenRubber.nl

Stratasys 3D-ontwikkelingen die traditioneel desgin veranderen

16 oktober 2018 om 14:28 uur - FRANKFURT

De Stratasys full color, multimateriaal J750 3d Printer biedt geavanceerde mogelijkheden voor prototyping, inclusief levende kleuren, kleurvergelijking, ultra-transparante materialen en structuurfunctionaliteit

Stratasys brengt op Formnext 2018 nieuwe productieoplossingen via additive manufacturing voor allerlei verschillende industrieën. Met de oplossingen worden veranderingen in design en fabricage aangejaagd, aldus Stratasys. Het bedrijf zal de ontwikkelingen in vier focusgebieden tonen op deze Europese vakbeurs in Frankfurt, namelijk concept modelling, prototyping, tooling en productie.


Bezoekers kunnen zien hoe bijvoorbeeld Siemens Mobility de FDM additive manufacturing van Stratasys inzet om unieke stukken te produceren, op maat gemaakte tools voor de productie en 3D-geprinte reserveonderdelen voor directe toepassing in het interieur van auto's. Terwijl de doorlooptijd per onderdeel tot 95 procent korter wordt, voorkomt FDM additive manufacturing  de noodzakelijkheid van opslag van reserve-onderdelen.

 

380 mc Carbon Fiber

 

Duurzame en  tegelijkertijd lichte FDM-materialen die worden gebruikt door auto- en vliegtuigondernemingen  worden ook in de spotlights gezet. Het gaat om de printerserie Fortus van Stratasys en dan met name om de recent aangekondigde Fortus 380mc Carbon Fiber.  Met 35 procent korte koolstofvezels  is Nylon 12CF sterk genoeg om metaal te vervangen, wat ontwerpers de mogelijkheden geeft meer praktische en functionele ontwerpen te ontwikkelen. Stratasys toont hoe de mechanische eigenschappen van DFM Nylon 12CF het ontwerpers mogelijk maakt de transitie van metaal naar 3D-geprinte kunststofcomposiet te onderzoeken.

 

Gekleurd  

 

Op de stand is ook te zien hoe wereldwijd leidende fabrikanten het potentieel van 's werelds enige multi-materiaal full-color 3D-printer maximaliseren, namelijk de Stratasys J750. Hiermee kunnen complexe, gekleurde, multi-assembly prototypes in  enkele prints worden gemaakt. Stratasys zegt in de eerste zes maanden tijd duizend orders te hebben ontvangen voor FDM-printers.

Voor het eerst op een Europese vakbeurs zal Stratsys  op Formnext 2018 ook de laatste ontwikkelingen rondom 3D-printen van metaal  tonen.

 

Formnext 2018, 13-16 november, Messe Frankfurt  

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »