KunststofenRubber.nl

Mijlpaal Ocean Cleanup: System 001 officieel ‘aan het werk' [video]

19 oktober 2018 om 21:00 uur - SAN FRANCISCO

Nu System 001 half oktober op de geplande locatie in de Great Pacific Garbage Patch is aangekomen, is het systeem in zijn operationele U-vorm gebracht. De Cleanup is hiermee officieel van start gegaan en het opruimen van het de plastic soup kan beginnen.


De afgelopen testfase in zee, de zogenoemde Pacific Trials op 350 zeemijlen van de haven van San Francisco in Californië, heeft de organisatie van Boyan Slat de laatste kans geboden om het systeem te testen voordat het helemaal naar de garbage patch werd versleept.  Die test was de eerste keer dat het zeshonderd meter lange systeem in zijn karakteristieke U-vorm is gebracht zodat het kon worden geobserveerd in werkelijke praktijkomstandigheden.

Na veertien dag testen concludeerde de organisatie dat System 001 klaar was om de beruchte Great Pacific Garbage Patch te gaan aanvallen.  De bemanning van Ocean Cleanup  heeft na de test het systeem weer in de langgerekte sleepvorm gebracht en het vervolgens verplaatst naar zijn plek in het hart van de garbage patch, ongeveer 850 zeemijlen verwijderd van de testlocatie. In week 42, na meerdere dagen van slecht weer, bereikte de sleepboot de beoogde plek. Op dinsdag 16 oktober is het systeem in zijn operationele U-vorm gebracht. Hiermee is de cleanup officieel.   

 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »