KunststofenRubber.nl

Covestro breidt anilineproductie in Antwerpen uit

29 oktober 2018 om 10:06 uur - ANTWERPEN

Covestro wil driehonderd miljoen euro investeren in de bouw van een nieuwe productie-eenheid voor aniline in de Antwerpse vestiging. De nieuwe eenheid zal in 2022 kunnen opstarten.


Als Europese hub voor aniline profiteert de Antwerpse vestiging van de aantrekkelijke infrastructuur en logistiek in het hart van de haven, waar het bedrijf ook rechtstreekse toegang heeft tot de nodige grondstoffen. Aniline is een belangrijk uitgangsmateriaal voor tal van chemische producten, waaronder  MDI (methyleendifenyldi-isocyanaat) wat op zijn beurt een voorproduct is van polyurethaan hardschuim. "Onze site in Antwerpen speelt een cruciale rol in het bevoorradings- en productienetwerk van Covestro en deze investering bewijst dat dit in de toekomst zo zal blijven", zegt Volker Weintritt, de directeur van Covestro in Antwerpen. "De uitbreiding van onze anilineproductie zal zorgen voor een duurzame en efficiënte bevoorrading van ons Europese MDI-netwerk, met inbegrip van onze vestiging in Tarragona in Spanje, waar de MDI-productiecapaciteit ook zal worden verhoogd."

 

Vijf procent groei per jaar

 

Covestro plant wereldwijd capaciteitsverhogingen voor MDI en zijn voorproducten. De onderneming heeft onlangs een uitbreiding van de MDI-capaciteit in Baytown (Texas, VS) aangekondigd. Een nieuwe fabriek op wereldschaal wordt daar verwacht om tegen 2024 jaarlijks ongeveer vijfhonderd kiloton MDI te produceren. Tegelijk zijn er ook investeringen gepland in Brunsbüttel (Duitsland), Tarragona (Spanje), Antwerpen (België) en Caojing (China). Op deze manier wil Covestro profiteren van de wereldwijde marktgroei. De MDI-markt zal naar verwachting op de lange termijn met ongeveer vijf procent per jaar groeien.

 

Covestro

 

Met een omzet van veertien miljard euro (2017) behoort Covestro tot 's werelds grootste polymeerproducenten. Het bedrijf is actief in de productie van hoogtechnologische polymeermaterialen en de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor producten die in vele domeinen van het dagelijks leven worden toegepast. De voornaamste afzetmarkten zijn de auto-industrie, de bouwsector, de houtverwerkende industrie en meubelindustrie, en de elektro- en elektronicasector. Andere sectoren zijn sport en vrije tijd, cosmetica, gezondheid en de chemische industrie zelf. Covestro is al meer dan vijftig jaar actief in de Antwerpse haven, waar de hightech kunststof polycarbonaat (merknaam Makrolon) en ook polyether en aniline, beide voorproducten voor polyurethaan, worden geproduceerd. De Antwerpse site heeft achthonderdvijftig medewerkers.

 

www.covestro.com

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »