KunststofenRubber.nl

Veel klanten en hoog bezoek bij 25 jaar Arburg Nederland

06 november 2018 om 16:00 uur - UTRECHT/LOSSBURG

25 jaar Arburg Nederland met (vlnr) verkoopdirecteur Gerhard Böhm, managing partner Renate Keinath, Gerrit Hazeleger (directeur Arburg NL) en Stephan Doehler (verkoopdirecteur Europa).

Arburg Nederland vierde drie dagen lang zijn 25-jarig jubileum met onder meer een tweedaags Open Huis voor klanten, relaties en andere geïnteresseerden. Tijdens een exclusieve officiële feestavond met tachtig genodigden en drie topmensen van het Duitse moederbedrijf overhandigde managing-partner Renate Keinath de traditionele 25 jaar jubileumplaquette aan vestigingsdirecteur Gerrit Hazeleger van Arburg Nederland.


Op 30 en 31 oktober organiseerde Arburg Nederland in zijn fraaie pand aan de Krommewetering in Leidsche Rijn een Open Huis dat 240 bezoekers trok. Onderdeel van het evenement waren expertsessies met deskundigen over de belangrijke trends in de huidige kunststofindustrie, namelijk verpakkingen, biokunststoffen, additive manufacturing en Industrie 4.0.  Bij haar toespraak wees Renate Keinath op de prestaties van de Nederlandse vestiging die veertien medewerkers telt. "De grote betrokkenheid en de hoge competenties van de mensen worden door de klanten zeer gewaardeerd. Het zijn belangrijke factoren in het succes van Arburg in Nederland." 

 

Zestig jaar

 

Arburg is als merk al zestig jaar vertegenwoordigd in Nederland en Gerhard Böhm  liet die periode de revue passeren.  In 1957 werd de eerste Arburg spuitgietmachine in Nederland verkocht aan de firma Draka.  Daarna werd het merk vertegenwoordigd door de handelsfirma Kurval en als gevolg van het succes stichtte Arburg in 1993 een eigen vestiging in Nieuw-Vennep.  De volgende mijlpaal was de bouw van een eigen pand in Utrecht in 2005. Zie hier in pdf een artikel over Arburg  Nederland dat eerder dit jaar in Kunststof & Rubber 2018-5 is verschenen.  

 

 ARBURG 25 JAAR KR 2018-5.

 

Leidende rol

 

"Sinds 2016 maken we in Nederland een grote groei mee", aldus Böhm.  "Behalve de sterke verpakkingssector zijn ook het twee-componentenspuitgieten, de verwerking van elastomeren en onze automatiseringsoplossingen hier populair.  Ook in de productie van additieven is men heel ver in Nederland. "Vandaag de dag zijn wij bij de spuitgietmachines tot 4.000 kN hier marktleider.  Ook bij de opbouw van het leveringsprogramma van de Allrounder tot 6.500 kN is goed aangekomen bij de Nederlandse klanten." Gerhard Böhm  roemde verder de ‘excellente zorg' die het Nederlandse Arburg-team levert.

 

Open Huis

 

De 240 bezoekers op de twee open dagen zagen een Allrounder 570 H in verpakkingsuitrusting  met automatisering  en matrijs van Brink ter plekke vier dunwandige IML-bekertjes produceren in een cyclustijd van 1,87 seconden.  Voorts was een Industrie 4.0-voorbeeld te zien met een turnkey-systeem voor het spuitgieten van haken aan elastieken om snelbinders te produceren in allerlei verschillende lengtes.  De verwerking van bio-kunststoffen op een geautomatiseerde Allrounder spuitgietmachine was te zien en 3D-printing met de Freeformer printer.

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

Meer agendapunten »