KunststofenRubber.nl

Composites Europe 2018 Stuttgart telt 8.150 bezoekers

09 november 2018 om 12:00 uur - STUTTGART

Ruim achtduizend bezoekers uit 71 landen bezochten de beurs Composites Europe 2018 in Stuttgart

Met 365 exposanten uit dertig verschillende landen in de Messe Stuttgart, telde organisator Reed Exhibitions 8.150 bezoekers uit 71 verschillende landen. Het waren tweehonderd bezoekers minder dan vorig jaar maar ze kwamen nu uit 71 landen in plaats van uit 63 landen vorig jaar.


Het aandeel van niet-Duitse bezoekers van de beurs steeg van 42 in 2017 naar 46 procent. Bovendien wijst de organisatie op de lijst van belangrijke ondernemingen die naar Stuttgart kwamen, zoals nagenoeg de gehele auto-industrie vanaf  Audi, BMW, Bugatti, Daimler via Ford, Honda en Mitsubishi naar Opel, Porsche, Toyota en Volkswagen. Een soortgelijk beeld was te zien in de lucht- en ruimtevaartindustrie. Ruim een op de vier bezoekers vertegenwoordigde een OEM-onderneming of een toeleverancier. Momenteel groeit de markt voor glasvezelversterkte kunststoffen met twee procent ten opzichte van het vorige jaar tot een hoeveelheid van 1,14 miljoen ton, zo berekende de AVK-Industrievereinigung Verstärkte Kunststoffen.    

 

Glas- en koolstofvezelversterkte kunststoffen zijn populair als er lichte en toekomstgerichte oplossingen nodig zijn. De trend van licht bouwen is momenteel een van de grootste drijvende krachten in de composietenindustrie. Maar net zo intensief zijn de impulsen die van de composietenbranche zelf komen: men maakt grote technische vorderingen in de keten van productie en verwerking en daarmee lukt het de productieprocessen steeds meer te automatiseren en te versnellen.  

 

De Duitse composietenbeurs werd 6-8 november 2018 voor de dertiende keer georganiseerd en dit jaar voor het eerst in een even jaar in Stuttgart. Tot dit jaar werd de beurs telkens om en om georganiseerd in Messe Düsseldorf en Messe Stuttgart.

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »