KunststofenRubber.nl

ElogioAM brengt Facilan HT filament voor FDM 3D-printing

12 november 2018 om 16:24 uur

ElogioAM, een joint venture tussen het Zweedse Perstorp en de Nederlandse onderneming 3D4Makers, introduceert een nieuw filament om FDM additive manufacturing te bevorderen. Het betreft Facilan HT.

FDM Additive Manufacturing heeft meer duurzame materialen met hoge sterkte nodig om de voordelen van 3D-printing uit te buiten.  PLA en PET  hebben voor duurzame toepassingen beperkingen als gevolg van hun relatief lage temperatuurweerstand terwijl  ABS last heeft van  kromtrekken en van een relatief lage sterkte. Facilan HT is ontworpen om wat tegen die beperkingen te doen en is speciaal voor 3D-printing ontworpen. Het is een veilige co-polyester met een hoge temperatuurweerstand  met een heat deflection temperature van 89°C. De hoge stijfheid maakt ontwerpoptimalisatie mogelijk voor snellere printjobs van stijve onderdelen.

 

Op beschikbare printers 

 

Zoals alle producten van het merk  Facilian is de HT-variant gemaakt om op eenvoudige wijze te gebruiken op de meeste beschikbare conventionele FDM-printers met een minimum aan kromtrekken. Het is volledig amorf en maakt de productie mogelijk van volledig transparante onderdelen in de z-richting. Facilan HT is tijden zijn ontwikkeling uitvoerig getest, zo meldt ElogioAM.  "Ik heb Facilan HT getest op de DDDrop en de Ultimaker, het materiaal is gemakkelijk te printen en heeft een mooie glossy glans", zegt Dick Potharst van het Nederlandse bedrijf Multi-3dPrint.

 

https://elogioam.com/

 

 

Focus op ...

Agenda

25 juni 2019, IKV - RWTH Aachen University

Verwerken organische en silicone rubbers

Tweejaarlijkse conferentie van het Duitse instituut voor kunststofverwerking IKV

26 juni 2019, Londen

European Carbon Black Summit 2019

Eerste conferentie van organisator ACI over de problematiek van carbon black.

19 november 2019, Evenementenhal Gorinchem

Vakbeurs Recycling 2019

Vakbeurs voor de recyclingindustrie www.recyclingvakbeurs.nl

Meer agendapunten »