KunststofenRubber.nl

Afzet herbruikbare plastic waterfles neemt toe in VK

13 november 2018 om 12:22 uur - DEVENTER

De aanschaf van de herbruikbare waterfles of koffiebeker neemt toe. De consumenten noemen drie redenen: afvalplastic verminderen, geld besparen of zichzelf van voldoende vocht bedienen. Ongeveer een op de vijf consumenten in het Verenigd Koninkrijk kocht in de afgelopen twaalf maanden zo'n herbruikbare waterfles.


Dit zegt GlobalData, wereldwijd een belangrijke speler voor data-analyse.  Onder tweeduizend shoppers in het Verenigd Koninkrijk deed GlobalData het onderzoek ‘Kitchen Storage Survey'. Retail-analist Amy Higginbotham van GlobalData: "Ongeveer een op de vijf consumenten kocht in de afgelopen twaalf maanden een herbruikbare waterfles en een kwart van die mensen was tussen de 16 en 24 jaar oud. Dit feit wordt zichtbaar via online media en wordt op die media ook beïnvloed door berichten over afvalplastics." Deze grafiek toont in percentages de redenen die de kopers opgeven.    

 

globaldata waterflessenonderzoek 

 

Blue Planet van Attenborough  


De verkoop van reisbekers gaat minder hard dan de flessen: 8,4 procent van de shoppers heeft een reisbeker gekocht in de afgelopen twaalf maanden.  Maar die consumenten handelen wel uit dezelfde milieumotivatie.  Higginbotham: "De Blue Planet-televisieserie van David Attenborough is heel erg goed gekeken en heeft een belangrijke impact op de attitude met betrekking tot de effecten dat plastic wegwerpmateriaal heeft op het milieu."

Deze milieureden werd gevolgd door de wens om geld te besparen, namelijk een derde van die consumenten wil meer besparen op de uitgaven voor wegwerpwaterflessen. Een derde belangrijke reden is dat consumenten meer water gaan drinken, omdat campagnes en gezondheidsexperts  blijven zeggen dat het zo belangrijk is voldoende vocht in te nemen. Analist Higginbotham concludeert voorts dat Amazon vooral profiteert vanwege zijn lage prijzen terwijl de winkels vooral profiteren vanwege het gemak.

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »