KunststofenRubber.nl

IKV conferentie over spuitgieten 10-11 april 2019 in Aken

14 november 2018 om 10:10 uur - AKEN

Voor de vierde keer organiseert het Institut für Kunststofverarbeitung aan de RWTH in Aken de International Injection Moulding Conference (IIMC), dit keer op 10-11 april 2019. Experts uit de internationale spuitgietsector komen praten over innnovatieve ontwikkelingen, nieuwe benaderingen van productie-efficiency, 3D-printen van matrijzen en componenten en het belang van digitalisering in de context van Industry 4.0 voor de kunststofindustrie.


IIMC 2019 focust op de belangrijkste uitdagingen voor het spuitgietsegment volgens professor Christian Hopmann, het hoofd van het IKV. Het betreft digitalisatie in de productie, de steeds toenemende vraag naar materialen voor en productie van consumentengoederen en de noodzaak om continu de economische en technologische efficiency te verbeteren voor de circulaire economie.

De experts komen uit de industrie en de wetenschap. Zij behandelen bijvoorbeeld  nieuwe toepassingen in de auto-industrie, innovatieve simulatiemethoden voor de berekening van materiaalmoeheid, nieuwe technieken in schuimspuitgieten en koeltechnieken voor de productie van multi-layer lenzen. Drie presentaties gaan over digitalisering en drie over additive manufacturing. Ook is er aandacht voor de ontwikkelingen bij design van kunststof producten.

 

Zeven landen 

 

De sprekers komen uit zeven landen van internationale bedrijven Code Product Solutions (Nederland), Engel en Hirschmann Automotive uit Oostenrijk, Kistler Instrumente (Zwitserland),  Prince-Weiss (België), SK Innovation uit Korea en uit Duitsland zijn vertegenwoordigd KraussMaffei Technologies, Protiq, Volkswagen en Yizumi Deutschland. Wetenschappelijke papers komen van de University of Wisconsin-Madison (VS), de University of Science and Technology (Pohang) en Ajou University in Suwon, beide in Korea. IKV levert zelf twee onderwerpen van zijn research-afdeling.

 

Leidinggevend personeel en specialisten

 

IIMC 2019 is gericht op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle sectoren van de kunststofindustrie, zoals verwerkers, machinefabrikanten en leveranciers van grondstoffen. Er is voldoende gelegenheid voor netwerken tijdens een bezoek aan de bijbehorende vakbeurs en de IKV pilot plants of tijdens het diner op de eerste avond. De voorzitter van de conferentie is Karlheinz Bourdon van KraussMaffei Technologies.

 

www.iimc-aachen.com

www.ikv-aachen.de

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »