KunststofenRubber.nl

Arkema PEKK voor Raptor TM 3D-printers van LSS

14 november 2018 om 12:39 uur - FRANKFURT

Voor de serie Raptor TM 3D-printers koos LSS de samenwerking met Arkema voor de levering van het materiaal PEKK.

Printerfabrikant LSS werkt samen met Arkema aan de ontwikkeling van AM-toepassingen in de industrie van Electro & Electronica. De printerserie Raptor TM 3D werken met de PEKK-polymeer 'Kepstan' van Arkema.


Het Duitse Laser-Sinter-Service GmbH (LSS) selecteerde de polymeer Kepstan polyetherketoneketone (PEKK) van Arkema als het materiaal voor zijn nieuwe serie machines van het type Raptor TM 3D. Deze werken met de zogenoemde ThermoMelt-techniek, een additive manufacturing proces  voor high-performance industriële onderdelen dat door Airbus is gepatenteerd.  ‘Deze innovatie is ontworpen om de referentie in de markt te worden voor homogene mechanische prestaties met een kosteneffeciënt gebruik van hoge-temperatuurpolymeren', aldus LSS.

 

Thermo-mechanisch  

 

LSS gebruikt een halogeenvrije grade van Kepstan PEKK die geschikt is voor SLS. Deze  PEKK heeft  heel goede thermo-mechanische eigenschappen in combinatie met superieure  weerstand tegen chemische invloeden en brand, ideaal voor de industriële toepassingen van additive manufacturing in de Electro & Electronica. "Mijn ervaringen hebben mij gesterkt in de overtuiging dat de combinatie tussen de machine en het materiaal cruciaal is", schrijft Ralph Rissé, marketing & business development directeur voor LSS. "Innovatief zijn betekent dat je de regels moet veranderen. Nu is een open innovatie als de Z-resistance van de Raptor TM een realiteit met LSS."

 

Strategie opschalen   

 

LSS toont op Formnext 2018 in Frankfurt een strategie om Additive Manufacturing op te schalen tot de volgende industriële stap. ‘Het partnersschap  met Arkema helpt LSS zich te positioneren als een opkomende leider in laser-sinteringmachines voor industriële toepassingen', zo meldt het bedrijf.

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »