KunststofenRubber.nl

Vakbeurs PROTOTYPING trok 2.432 bezoekers

13 november 2018 om 16:00 uur - KORTRIJK

De vierde editie van de beurs Prototyping in Kortrijk Xpo op 6-7 november trok 2.432 bezoekers en is daarmee volwassen geworden, vindt de Belgische organisator Kortrijk Xpo die samenwerkte met Howest - Industrial Design Center.


Het bezoekersaantal is ongeveer gelijk aan dat van vorig jaar. "Het stabiele bezoek bewijst volgens ons dat Prototyping aan een behoefte voldoet", reageert exhibition manager Annick Pycarelle. "We kregen positieve reacties van zowel de standhouders als van hun bezoekers en dat motiveert de hele ploeg meteen ook al in te zetten op de editie van 2019.  Op dit ‘open event' is zowel de gevestigde orde als de piepjonge, startende bedrijven vertegenwoordigd in een concept waarbij datgene wat je laat zien belangrijker is dan de strijd om de meest indrukwekkende stand."

 

85 exposanten

 

De schakels uit het ontwerpproces waren vertegenwoordigd met 85 exposanten in additive manufacturing, CNC-bewerking, virtuele technologie, engineering, visualisatie, low volume manufacturing, (nieuwe) materialen, elektronica, ontwerpmethoden, trendwatching, creativity tools, patenten, enzovoorts. Omdat een beurs om meer draait dan louter het aanbod van haar exposanten (opmerkelijk: ruim één derde deel van de standhouders was er voor de eerste keer bij) werd voor deze editie bijzonder veel aandacht besteed aan het omlijstende programma. De hoofdrol was weggelegd voor een groot aantal seminars en real life case studies. "De aanwezigheid van mensen bij de seminars  illustreerde dat het met de mix van het aanbod op Prototyping goed zit",  vindt Bart Grimonprez van de organisatie. "Onder de best bijgewoonde lezingen zagen we Start to Print, VR Prototyping as a product development tool, Circulaire economie - Flooring as a service, Hybrid additive manufacturing - Case redesign achtervleugel Bugatti Chiron en From an electric superbike to a street motorcycle ManX7.  Deze lezingen omvatten perfect wat er te zien was en illustreren hoe de diverse onderdelen van ons event inspeelden op de verwachtingen van de bezoekers, wat vooral professionele creatievelingen en vertegenwoordigers van de maakindustrie zijn."

 

Volgende editie

 

De vijfde editie van Prototyping zal plaatsvinden op 23 en 24 oktober 2019 in Kortrijk Xpo. Meer informatie op http://www.prototypingxpo.com/. en bij Annick Pycarelle (annickpycarelle@kortrijkxpo.com)

 

Focus op ...

Agenda

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

Meer agendapunten »