KunststofenRubber.nl

Tickets voor European Venture Contest voor Limburgse bedrijven

16 november 2018 om 16:06 uur - GELEEN/HEERLEN

Hy2care is een van de drie winnaars van de pitch. Hy2care werkt aan injecteerbare hydrogels voor kraakbeenherstel

Drie Limburgse bedrijven zijn na een pitchrondes door naar de European Venture Contest in Düsseldorf, namelijk Hy2Care, Grassa en Vertoro. Op de versie in Geleen en Heerlen waren ruim zestig investeringsfondsen aanwezig.


Limburg en het omliggende grensgebied vormen een interessante regio voor internationale investeerders. Dit was de algemene conclusie na het tweedaagse Benelux Venture Forum van TechTour, dat nu voor de tweede keer op de Brightlands Campussen in Geleen en Heerlen en op locatie bij LIOF heeft plaatsgevonden. 

 

Zestig investeringsfondsen 

 

Meer dan zestig investeringsfondsen vooral uit Europa maar ook de VS en Azië bezochten de conferentie om in contact te komen met veelbelovende start-ups en bedrijven die kapitaal nodig hebben voor groei. "Dit was zonder meer een goede sessie", meldt directeur William Stevens van TechTour, de organisatie die voor de TechTour wereldwijd investeerders, participatiemaatschappijen en bedrijven bij elkaar brengt om matches te onderzoeken. "Concrete resultaten worden natuurlijk pas later bekend. Zoals op andere plekken ging het ook hier in Limburg om de pitches, het netwerken en eventuele vervolgafspraken. Ik schat in dat er wel zaken gedaan worden. Ik heb in ieder geval veel serieuze partijen gezien en die komen echt niet zomaar."

 

Bekendheid

 

Directeur Léon Klinkers van Brightlands Innovation Factory houdt zich vooral bezig met het ondersteunen van start-ups op de Limburgse campussen. Hij denkt dat Limburg steeds meer bekendheid krijgt als innovatieve regio op het gebied van biomaterialen, agrifood, duurzaamheid, fijnchemie en databeheer - en als vestigingsplaats voor gevestigde en jonge bedrijven in de medische sector. "Bedrijven zijn op zoek naar kapitaal en dus zijn ze interessant voor investeerders. Maar het is lastig om die mensen hier te krijgen omdat de focus toch ligt op de grotere events in Parijs, Londen, Frankfurt en andere grote steden. Door de samenwerking van de gerenommeerde TechTour met de Brightlands campussen, Brightlands Innovation Factory, LIOF, Medtronic, APG, Rabobank en Chemelot Ventures ontstaat een interessante propositie om in Limburg neer te strijken."

 

Durfkapitaal

 

LIOF-directeur Tys van Elk liet na afloop weten ook tevreden te zijn met het evenement. "Als LIOF helpen wij starters en doorstarters met durfkapitaal maar boven de vijf miljoen euro moeten we meestal passen. Hier waren investeerders aanwezig die wel de middelen hebben om een ondernemer bijvoorbeeld te ondersteunen met het bouwen van een proeffabriek, een productiefaciliteit of internationale expansie."
Tijdens het Benelux Venture Forum presenteerden 43 bedrijven zich aan panels van geïnteresseerde investeerders. Onder hen ook bedrijven van buiten Limburg. "Die komen hier pitchen omdat ze weten dat Limburg zich snel ontwikkelt op verschillende gebieden", weet Klinkers. "Zo snijdt het mes aan twee kanten. We werven nieuwe bedrijven en bieden de hier gevestigde start-ups en doorstarters de kans met investeerders in contact te komen."


Veel belangstelling was er voor het project Medlim, een samenwerking tussen Medtronic, LIOF, Universiteit Maastricht en de Brightlands Campussen om de regio verder te ontwikkelen als hub voor medische apparatuur. "Veelbelovend", vindt Tys van Elk het. "Veel investeerders zien hierin kansen." 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

28 mei 2019, World Hotel Wings Rotterdam

Waste2Materials

Eerste editie van congres over afvalplasticprobleem met 150 directeuren en managers.

6 juni 2019, Mikrocentrum Veldhoven

GOM Knowledge Day Veldhoven

GOM zet internationale standaarden in optische 3D-metrologie en op de Plastic Knowledge Day 2019 brengt...

25 juni 2019, IKV - RWTH Aachen University

Verwerken organische en silicone rubbers

Tweejaarlijkse conferentie van het Duitse instituut voor kunststofverwerking IKV

Meer agendapunten »