KunststofenRubber.nl

Covestro verhoogt zijn aandeel in Japanse joint venture DCP

29 november 2018 om 10:03 uur - SAKAI / LEVERKUSEN

Een nieuwe mijlpaal voor joint venture DIC Covestro Polymer (DCP) want Covestro verhoogde zijn aandeel in dit partnerschap van vijftig naar tachtig procent. Op de foto directeur Kaoru Ino van DIC Corporation en Markus Steilemann van Covestro.

Materiaalfabrikant Covestro in Leverkusen wil de uitbreiding van zijn activiteiten in thermoplastische polyurethanen (TPU) versnellen door zijn aandeel in de joint venture DIC Covestro Polymer (DCP) te vergroten van vijftig naar tachtig procent. DCP is als 50/50 joint venture in 2000 opgericht en is een leidende partij in de TPU-business in Japan.


De investering is onderdeel van  Covestro's expansie van zijn TPU-business wereldwijd.  De totale investering is een bedrag  ergens tussen de tien en vijftien miljoen euro. "Dit langetermijnpartnerschap  in combinatie met ons inzicht van het toekomstige groeipotentieel voor TPU's maakt deze acquisitie passend in de groeistrategie van Covestro. de strategie zet in op op duurzaamheid gebaseerde innovatie",  aldus directeur Markus Steilemann van Covestro.

 

25 procent capaciteitstoename 

 

Covestro is een leidende leverancier van high-performance hars en beweegt zich wereldwijd in de top drie van TPU-producenten. Deze activiteit is onderdeel van het segment Coatings, Adhesives, Specialties (CAS) en Covestro is goed voor tien procent van de omzet in dit segment (boekjaar 2017). De wereldwijde omzetgroei voor TPU wordt op de lange termijn geschat op zes procent per jaar. De acquisitie completeert Covestro's capaciteitsuitbreiding na New Martinsville (VS) en Changhua (Taiwan). De jaarlijkse productiecapaciteit is in totaal toegenomen met ongeveer 25 procent.

 

DIC Covestro Polymer (DCP)

 

DCP werd in juni 2000 opgericht als een joint venture tussen Dainippon Ink & Chemicals (nu DIC) en Bayer. De aandelen in DCP werden laten overgebracht naar Bayer MaterialScience , het huidige Covestro. DCP is een belangrijke TPU-leverancier in Japan.  

 

 

www.covestro.com

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »