KunststofenRubber.nl

Theorie en praktijk bij extrusie-specialist Coperion in Stuttgart

28 november 2018 om 11:17 uur - STUTTGART

Een transparante demonstratie-extruder op de Coperion Extrusion Days

Tweehonderd bezoekers uit 25 landen hebben bij Coperion in Stuttgart de Coperion Extrusion Days bezocht.

Tweehonderd bezoekers uit 25 landen hebben bij Coperion in Stuttgart de Coperion Extrusion Days bezocht. Het motto van dit tweedaagse evenement was de verhoging van de efficiency in de compoundering van technische polymeren.


Presentaties en fabrieksbezoeken en lieten de bezoekers kennismaken met het ‘enorme groeipotentieel' dat wordt geboden door de moderne extrusie-technieken voor optimalisatie van de productieprocessen bij compounderen van technische polymeren. Het ging om belangrijke toenames van de doorvoer in combinatie met besparingen in tijd en operationele kosten zonder dat daarbij de productkwaliteit negatief wordt beïnvloed, meldt Coperion.  Interne en externe experts uit industrie en research hebben achtergrondinformatie verstrekt over de efficiëntie van de dubbelschroefsextruder en de randapparatuur. Praktische voorbeelden en succesvol geïmplementeerde optimalisaties stonden centraal.

Het gebruik van een demonstratie-extruder met een transparante behuizing maakte het voor het R&D-team van Coperion in Stuttgart mogelijk de bezoekers zelf te laten zien hoe verschillende mengelementen een complete menging van twee vloeistoffen met verschillende viscositeiten realiseerden.  Een computational fluid dynamics (CFD)  simulatie ernaast demonstreerde de grote overeenkomsten die er zijn tussen de theorie en de praktijk.

 

Hogere efficiency  

 

"Efficiëntere processen met een hogere doorvoer zijn de alfa en de omega van de moderne productie van technische kunststoffen.  Jarenlang hebben we gewerkt aan het op maat maken van de technische ontwikkelingen in compoundering met als doel een verhoogde efficiency. Met gebruikmaking van individuele machines, complete turnkey-systemen en onze grote knowhow van de processen die we in tientallen jaren hebben opgebouwd, bieden wij onze klanten een veel opties voor optimalisatie van de productie", zegt manager Peter von Hoffmann van de businessunit Engineering Plastics & Special Applications bij Coperion. 

 

Coperion

 

Coperion in Stuttgart noemt zichzelf wereldwijd markt- en technologieleider voor compounderingssystemen, aanvoersystemen, systemen voor bulkgoederen en services. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en onderhoudt fabrieken, machines en componenten voor de kunststoffenindustrie en chemische en farmaceutische industrieën en voor voedingsmiddelen. Coperion biedt werk aan 2,5 duizend mensen wereldwijd die werkzaam zijn in vier divisies (Compounding & Extrusion, Equipment & Systems, Materials Handling en Service) en in dertig  verkoop- en servicebedrijven.  

 

 

Focus op ...

Agenda

25 juni 2019, IKV - RWTH Aachen University

Verwerken organische en silicone rubbers

Tweejaarlijkse conferentie van het Duitse instituut voor kunststofverwerking IKV

26 juni 2019, Londen

European Carbon Black Summit 2019

Eerste conferentie van organisator ACI over de problematiek van carbon black.

19 november 2019, Evenementenhal Gorinchem

Vakbeurs Recycling 2019

Vakbeurs voor de recyclingindustrie www.recyclingvakbeurs.nl

Meer agendapunten »