KunststofenRubber.nl

Platform Styrenics Circular Solutions formeel opgericht

10 december 2018 om 11:15 uur - BRUSSEL

Styrenics Circular Solutions (SCS), het gezamenlijke industriële initiatief voor de verschuiving naar meer duurzame styreen heeft zichzelf met een oprichtingsacte tot onafhankelijk samenwerkingsplatform uitgeroepen.


De vier oprichters Ineos  Styrolution, Total, Trinseo en Versalis (Eni) tekenden de oprichtingsacte om daarmee hun commitment vast te leggen om de styreenindustrie te transformeren door het ‘unieke potentieel' van polystyreen voor circulariteit te gaan uitbuiten. Game-changing technieken zullen polystyreen, EPS en andere op styreen gebaseerde kunststoffen volledig recyclen zodat ze opnieuw gebruikt worden in toepassingen van hoge kwaliteit - en uiteindelijk ook voor voedselverpakkingen.

Het nieuwe platform maakt het toetreden mogelijk van nieuwe leden vanuit de gehele waardeketen en afvalmanagement van styreen. Tegelijkertijd bouwt men aan samenwerking met heel lang bestaande partners zoals PlasticsEurope en met soortgelijke nieuwe partners.

 

Potentieel gigantisch 

 

SCS zal zich focussen op het betrekken van inzamelaars en sorteerders van afvalplastics  bij het herwinnen van polystyreen en EPS-gebaseerde producten. Daarbij streeft SCS naar het bouwen van een sterke link tussen de afvalstromen van relevante kwaliteit en de geavanceerde recyclingprocessen. "Het tekenen van de overeenkomst is een belangrijke mijlpaal van onze vrijwillige belofte",  zegt secretaris Jens Kathmann van SCS in het persbericht. "Het potentieel voor polystyreenrecycling  is gigantisch. Wij weten dat polystyreen een ongeëvenaarde capaciteit voor kringlooprycycling heeft, als het goed wordt ingezameld en gesorteerd. De SCS-oprichters zijn volledig toegewijd aan het doel van complete circulariteit. Wij verwelkomen partners uit de hele waardeketen, inclusief de recyclers, afvalmanagementbedrijven, de kunststofverwerkers en de merkeigenaren om zich bij SCS te voegen om de verbinding aan te brengen tussen de afvalstromen en onze innovatieve recyclingtechnieken."

 

Styrenics Circular Solutions

 

Styrenics Circular Solutions is  gezamenlijk initiatief van de industrie om de circulariteit van styreen te vergroten. Het initiatief  betrekt de gehele waardeketen bij de ontwikkeling van nieuwe recyclingtechnieken en oplossingen voor styreen. Het doel is de duurzaamheid van styreenproducten te verbeteren en de efficiëntie van de grondstoffen binnen de circulaire economie te verhogen.

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

27 maart 2019, AJ Solutions Zandhoven (B)

AJ Solutions Open House

Open Huis met live demo's van randapparatuur en expertpresentaties

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

Meer agendapunten »