KunststofenRubber.nl

JMT en Vepa zijn partner in Plastic Whale Circular Furniture

11 december 2018 om 14:00 uur - AMSTERDAM

Samenwerking tussen Plastic Whale, JMT en Vepa voor meubilair gemaakt uit plastic afval uit de Amsterdamse grachten. Vlnr Marius Smit van Plastic Whale, Jean Pierre Brouwers van JMT en Janwillem de Kam van Vepa.

JMT, Plastic Whale en kantoormeubelfabrikant Vepa hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. JMT zal met inzet van zijn netwerk binnen Europa gaan zorgen voor de distributie van en bewustwording rondom het in februari 2018 gelanceerde meubilair Plastic Whale Circular Furniture.


Als marktleider op het gebied van meubelverhuur wil het bedrijf JMT een steentje bijdragen aan duurzaam ondernemen binnen de zogenoemde livecomm-industrie. JMT maakt gebruik van de kans om launching partner  te worden van Plastic Whale Circular Furniture, dit door Marius Smit opgerichte bedrijf heeft samen met meubelfabrikant Vepa een bijzonder meubelconcept gelanceerd, namelijk designmeubilair dat is gemaakt van gerecycled plastic dat is opgevist uit de grachten van Amsterdam.

 

Economische waarde

 

Initiatiefnemer Marius Smit van Plastic Whale wil niet praten maar doen. "We creëren economische waarde uit plastic afval met de betrokkenheid van zoveel mogelijk mensen. Elk jaar vissen we samen met duizenden mensen plastic uit de grachten van Amsterdam en Rotterdam. Hier hebben we al elf sloepen van gebouwd. Met het kantoormeubilair kunnen we een nog grotere impact maken."
Het opgeviste plastic mag de naam afval niet meer hebben.  Janwillem de Kam van Vepa: "Het is een waardevolle grondstof die heel goed past binnen het circulaire productieproces van kantoormeubilair. We voegen waarde toe en zorgen ervoor dat vorm en functie aansluit bij de wensen van onze klanten."

 

 

Plastic Whale Circular Furniture - JMT - Vepa  

 

Grote impact

 

De Kam ziet in JMT als launching partner een krachtige partij om zowel de boodschap uit te dragen, als de meubelen via het verhuurkanaal van JMT onder de aandacht te brengen bij een groot publiek. "Het begint nu met de directiekamertafel en stoelen uit onze signature-collectie, maar we verwachten dat deze samenwerking een sneeuwbaleffect gaat veroorzaken."
De collectie van Plastic Whale en Vepa gaat in de loop van 2019 van start. De items die geschikt blijken voor de verhuur, worden onderdeel van de vaste collectie van JMT en zullen aangeboden worden via de JMT-vestigingen in Nederland, Spanje, België, Frankrijk en Duitsland. Behalve het design, zijn eigenschappen als grootte, gewicht en bijvoorbeeld stapelbaarheid belangrijk in de overwegingen voor kantoormeubilair. Een duurzaam geproduceerd meubelstuk is in de verhuur pas echt duurzaam als het ook duurzaam te vervoeren is. De Kam: "Op deze manier bijdragen aan duurzaamheid werkt aanstekelijk. Dat geldt voor onze collega-vestigingen maar wij rekenen er ook op dat ook onze klanten het idee omarmen en samen met ons de plastic soep te lijf zullen gaan", zegt directeur Jean-Pierre Brouwers van  JMT.

 

JMT is opgericht in 1982 en heeft inmiddels dertien vestigingen in zeven Europese landen.  JMT is een van de grootste aanbieders van verhuurmeubilair en vloerbedekking voor evenementen, beurzen en congressen in Europa. Het bedrijf is gevestigd in Nederland, Engeland, België, Frankrijk, Spanje, Zwitserland en Duitsland. JMT zegt jaarlijks zesduizend events van meubilair en vloerbedekking te voorzien. (www.jmt.nl)

 

Plastic Whale is de eerste professionele ‘plastic fishing company' ter wereld. Het is een zogenoemde social enterprise met de missie ‘s werelds wateren vrij van plastic te maken.  Dat doet het bedrijf  door maatschappelijk bewustzijn te creëren voor het probleem maar vooral door met zoveel mogelijk mensen daadwerkelijk plastic uit het water te gaan vissen. Tot op heden heeft Plastic Whale honderd duizend PET-flessen uit het water gevist die vervolgens worden hergebruikt tot bijvoorbeeld hoogwaardige designsloepen en nu dus ook kantoormeubilair. In februari 2018 heeft Plastic Whale zijn Circular Furniture geïntroduceerd, het betreft  kantoormeubilair dat is gemaakt van Amsterdams Grachtenplastic. Inmiddels zijn er samenwerkingen aangegaan met het Ministerie van I&W, Nationale Nederlanden en Vrumona, zijn de eerste zes ‘boardroomsets' in Nederland geplaatst en zal Plastic Whale binnenkort nieuwe producten op te markt brengen. (www.plasticwhale.com)

 

Sinds zijn ontstaan in 1971 heeft Vepa zich ontwikkeld tot veelzijdige kantoor- en projectmeubelfabrikant van Nederland. (http://www.vepa.nl

 

 

Focus op ...

Agenda

25 juni 2019, IKV - RWTH Aachen University

Verwerken organische en silicone rubbers

Tweejaarlijkse conferentie van het Duitse instituut voor kunststofverwerking IKV

26 juni 2019, Londen

European Carbon Black Summit 2019

Eerste conferentie van organisator ACI over de problematiek van carbon black.

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

Meer agendapunten »