KunststofenRubber.nl

Renewi levert afval voor chemische recycling Sabic in Geleen

11 december 2018 om 11:39 uur - SITTARD

Renewi gaat het benodigde afval leveren voor de nieuw te bouwen fabriek van Sabic en Plastic Energy op Chempark in Geleen

Renewi gaat het plastic afval leveren voor de chemische recyclingfabriek van Sabic en Plastic Energy die wordt gebouwd in Geleen en die in 2021 naar verwachting operationeel zal zijn.


Sabic en Plastic Energy maakten begin december bekend de eerste commerciële fabriek voor chemische recycling voor de productie van waardevolle grondstoffen uit plastic afval te gaan bouwen als onderdeel van de petrochemische activiteiten van Sabic in Europa.  De grondstof met de naam Tacoil is een gepatenteerd product van Plastic Energy en dit product zal worden vervaardigd uit gemengd plastic afval van lage kwaliteit dat anders zou worden verbrand of gestort. Renewi gaat het benodigde plastic afval leveren aan de fabriek die wordt gebouwd op de site van Sabic in Geleen, op industriepark Chemelot. Naar verwachting zal de fabriek in 2021 operationeel zijn.

Door zijn expertise en uitgebreide logistieke netwerk heeft Renewi toegang tot een breed scala aan stromen plastic afval. Renewi biedt daarmee een goede oplossing voor het inzamelen en opwaarderen van afval, waaronder de gemengde afvalplastics die doorgaans niet geschikt zijn voor traditionele mechanische recycling.

 

Focus op ...

Agenda

27 maart 2019, AJ Solutions Zandhoven (B)

AJ Solutions Open House

Open Huis met live demo's van randapparatuur en expertpresentaties

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

Meer agendapunten »