KunststofenRubber.nl

Renewi levert afval voor chemische recycling Sabic in Geleen

11 december 2018 om 11:39 uur - SITTARD

Renewi gaat het benodigde afval leveren voor de nieuw te bouwen fabriek van Sabic en Plastic Energy op Chempark in Geleen

Renewi gaat het plastic afval leveren voor de chemische recyclingfabriek van Sabic en Plastic Energy die wordt gebouwd in Geleen en die in 2021 naar verwachting operationeel zal zijn.


Sabic en Plastic Energy maakten begin december bekend de eerste commerciële fabriek voor chemische recycling voor de productie van waardevolle grondstoffen uit plastic afval te gaan bouwen als onderdeel van de petrochemische activiteiten van Sabic in Europa.  De grondstof met de naam Tacoil is een gepatenteerd product van Plastic Energy en dit product zal worden vervaardigd uit gemengd plastic afval van lage kwaliteit dat anders zou worden verbrand of gestort. Renewi gaat het benodigde plastic afval leveren aan de fabriek die wordt gebouwd op de site van Sabic in Geleen, op industriepark Chemelot. Naar verwachting zal de fabriek in 2021 operationeel zijn.

Door zijn expertise en uitgebreide logistieke netwerk heeft Renewi toegang tot een breed scala aan stromen plastic afval. Renewi biedt daarmee een goede oplossing voor het inzamelen en opwaarderen van afval, waaronder de gemengde afvalplastics die doorgaans niet geschikt zijn voor traditionele mechanische recycling.

 

Focus op ...

Agenda

25 juni 2019, IKV - RWTH Aachen University

Verwerken organische en silicone rubbers

Tweejaarlijkse conferentie van het Duitse instituut voor kunststofverwerking IKV

26 juni 2019, Londen

European Carbon Black Summit 2019

Eerste conferentie van organisator ACI over de problematiek van carbon black.

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

Meer agendapunten »