KunststofenRubber.nl

Renewi , Rodepa en Sphere maken circulaire foliezak

11 december 2018 om 12:09 uur - AMERSFOORT

Staand vlnr: Paul Bruijstens (Renewi), Bas Kattenpoel (Rodepa/ De Paauw Plasticrecycling) en Stijn van Heerbeek (Renewi). Zittend vlnr Adriaan Pierik (Sphere Nederland), Mark Langenhof (Rodepa/ De Paauw Plasticrecycling) en Gijs Derks (Renewi)

De bedrijven Renewi, Rodepa Plastics en Sphere introduceren samen een nieuwe volledig circulaire zak voor de inzameling van folie. Afvalfolie die in de nieuwe zak door Renewi wordt ingezameld, wordt vervolgens door Rodepa Plastics gerecycled tot recyclaat en vervolgens door Sphere gebruikt om nieuwe foliezakken te maken.


Hiermee ontstaat een circulair inzamelconcept waarvoor geen nieuwe fossiele grondstoffen worden gebruikt en met een belangrijk lagere CO2-uitstoot. 

 

Aan de bron scheiden  

 

Renewi zamelt bij een groot deel van zijn klanten zachte kunststoffen zoals verpakkingsfolie in, vaak in combinatie met papier en karton. Hiervoor worden zakken gebruikt om de folie in te verzamelen. Dit maakt het mogelijk kunststoffen eenvoudig aan de bron te scheiden en op een efficiënte manier te transporteren. Door de samenwerking met zakkenproducent Sphere en kunststofrecyclingspecialist Rodepa Plastics is Renewi voortaan in staat van een deel van het ingezamelde kunststofafval weer hoogwaardige nieuwe inzamelzakken te maken. De grondstoffen die hiervoor worden gebruikt, komen voortaan volledig uit eigen inzamelactiviteiten. Renewi heeft zichzelf ambitieuze doelstellingen gesteld en samenwerking met ketenpartners draagt bij aan het behalen van die doelstellingen, zo meldt het afvalbedrijf.

 

Gewoon doen

 

Commercieel directeur Gijs Derks van Renewi: "We willen laten zien dat circulair ondernemen niet moeilijk hoeft te zijn. Vaak is het een kwestie van een gedeelde ambitie, samenwerken en gewoon doen."  Commercieel directeur Adriaan Pierik van Sphere: "Weer een project dat perfect past bij onze doelstelling. Ruim veertig jaar geleden begonnen we op onze productielocatie in Hardenberg al met het maken van afvalzakken van gerecycled materiaal. Het is goed te zien dat veel partijen om ons heen nu dezelfde gedachten want alleen als we in de hele keten samenwerken, kunnen we duurzaamheid tot een succes maken."

"Wij recyclen al meer dan tien jaar kunststofafval", zegt directeur Mark Langenhof van Rodepa Plastics in het persbericht.  "Wij vormen het afval van de één om tot grondstof voor de ander. Samenwerken is daarbij essentieel."

 

Focus op ...

Agenda

27 maart 2019, AJ Solutions Zandhoven (B)

AJ Solutions Open House

Open Huis met live demo's van randapparatuur en expertpresentaties

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

Meer agendapunten »