KunststofenRubber.nl

Meerderheid Transmare Compounding voor Compound Company

14 december 2018 om 15:10 uur - ENSCHEDE / ROERMOND

Transmare Compounding in Roermond: meerderheidsaandeel ligt nu bij The Compound Company in Enschede

The Compound Company uit Enschede heeft per 14 december 2018 samen met een nieuw management, een meerderheidsaandeel verkregen in Transmare Compounding in Roermond. De huidige aandeelhouder Henk-Jan Aarsen van Transmare behoudt een minderheidsaandeel.


Transmare Compounding blijft actief als zelfstandig bedrijf waarbij Compound Company technische en financiële ondersteuning zal bieden. Beide bedrijven zeggen synergie te gaan behalen door middel van intensieve samenwerking op het gebied van productontwikkeling, sales & marketing en productie. "De afgelopen weken hebben we met het team van Transmare hard gewerkt om de overgang voorspoedig te laten verlopen. Bovendien zijn we een verbeterprogramma gestart ten behoeve van productkwaliteit, flexibiliteit en natuurlijk de service voor de klanten", meldt de nieuwe directeur Stijn van den Brekel van Transmare Compounding in het bericht. "Samen met mijn mede-directeur Thomas van het Kaar kijk ik ernaar uit het team van Transmare te versterken en de plannen uit te voeren. We zijn ervan overtuigd dat we hierdoor nieuwe en bestaande klanten beter zullen kunnen bedienen." Het nieuwe management heeft ruim dertig jaar ervaring in de kunststofverwerkende industrie, zowel in productie als in management.

 

Waardevolle skills 

 

Directeur Simon Put van The Compound Company: "We heten het team van Transmare van harte welkom bij de groep. Na het oprichten van onze joint-venture in Indonesië en de zojuist aangekondigde uitbreiding in Enschede is dit nog een stap in onze groeistrategie. Hiermee verstevigen wij onze positie als producent van thermoplastische compounds in Europa en krijgen we toegang tot nieuwe producten, extra productiecapaciteit en tot de waardevolle technische skills van de huidige bezetting van Transmare. De combinatie van bedrijven zorgt voor extra kritische massa voor het EcoForte-portfolio van gespecialiseerde compounds maar ook voor extra capaciteit voor onze loonwerkzaamheden. In het licht van de huidige marktvraag kunnen we de extra capaciteit van Transmare goed gebruiken."

Peter Wolf, de voormalige directeur en aandeelhouder van de Transmare Group, heeft Transmare Distribution overgenomen. Deze handelsmaatschappij blijft een belangrijke zakenpartner van Transmare Compounding.

 

 

The Compound Company

The Compound Company is actief in de markt met twee bekende merken: EcoForte, een familie van speciale thermoplastische compounds, en Yparex, het portfolio van extrudeerbare hechtmiddelen. Het bedrijf begon in 2005 als Resin (Products & Technology) BV, een spin-off van Hartman Tuinmeubelen. In 2011 werd de Yparex-hechtmiddelenbusiness van DSM Engineering Plastics overgenomen. In 2017 kreeg het bedrijf de huidige naam The Compound Company.  
Het bedrijf heeft een goed geoutilleerd laboratorium, een apart r&d-laboratorium en uitgebreide kwaliteitssystemen. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van de r&d-faciliteiten op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen en wordt samengewerkt met technische universiteiten en polymeerinstituten in Europe. In 2015 werd er een nieuw centraal magazijn geopend in Enschede.

 

http://www.thecompoundcompany.com/

 

Transmare Compounding

Transmare Compounding BV werd in 1997 toegevoegd aan Transmare Holding BV (opgericht in 1953 in Rotterdam) om naast de handel in chemicaliën, additieven, pigmenten en vlamvertragers ook productiemogelijkheden te hebben. Transmare Compounding is een gespecialiseerde producent van een breed scala aan thermoplastische compounds en masterbatches. Loonverwerking behoort ook tot de diensten van Transmare, geholpen door de strategische ligging dicht bij het Roergebied en Chemelot te Geleen. Het bedrijf is trots op de langjarige en strategische relatie met veel van zijn klanten en ook op de flexibiliteit en expertise die het bedrijf biedt door het uitgebreide machinepark, de eigen r&d-faciliteiten en kwaliteitsdienst. Naast de focus op polyolefinen en elastomeren heeft het bedrijf ook ruime ervaring met PET, ABS en polyamides. Ook worden diensten zoals het mengen, regranuleren van elastomeren geboden.

 

http://www.transmarecompounding.com/

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

23 juni 2020

[UITGESTELD] Empack 2020

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux.

1 september 2020, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

1 september 2020, Utrecht

Technishow/ESEF Maakindustrie 2020

Traditiegetrouw wordt TechniShow gelijktijdig met ESEF Maakindustrie georganiseerd. ESEF Maakindustrie is...

Meer agendapunten »