KunststofenRubber.nl

Kunststofindustrie en waardeketen presenteren vrijwillige beloften

17 december 2018 om 10:30 uur - BRUSSEL

Dertien organisaties uit de gehele Europese kunststofwaardeketen hebben op de eerste versie van het evenement ‘EU Plastics Industries - Towards Circularity' ten overstaan van media, ngo's en Europese Commissie de status gepresenteerd van hun betrokkenheid en vrijwillige beloften inzake de circulaire economie.


De sprekers hadden in feite één gemeenschappelijke boodschap: de Europese industrie en waardeketen voor kunststoffen omarmen de circulaire economie en hebben een uitgebreid en ambitieuze set van vrijwillige maatregelen ontwikkeld om de kringloop te sluiten. Alle gedane beloften zullen worden gemonitord en de industrie zegt klaar te zijn om nauw samen te werken met de autoriteiten en met de andere betrokken partijen om ervoor te zorgen dat de doelen worden bereikt.

 

Ondersteuning

 

Het bereiken van de ambitieuze duurzaamheidsdoelen hangt niet alleen van de industrie af, maar behoeft ook de ondersteuning van de nationale overheden, de Europese wetgevers en de consumenten. Om recycling te laten toenemen en om meer recyclaat in nieuwe producten te gebruiken, is meer inzameling en betere sortering nodig. Sommige vertegenwoordigers van de industrie namen de gelegenheid te baat om te waarschuwen tegen de negatieve effecten van de voorgestelde maatregelen tegen de plastics voor eenmalig gebruik voor de business en werkgelegenheid in de Europese Unie en de mogelijke onbedoelde negatieve milieueffecten.

 

De organisaties  

 

Op het event waren presentaties van International Association for Soaps, Detergents and Maintenance Products (AISE), European Carpet and Rug Association (ECRA), European Disposables and Nonwovens Association (EDANA), European Federation of Bottled Water (EFBW), European Manufacturers of Expanded Polystyrene (EUMEPS), European Plastics Converters (EuPC), Polyolefin Circular Economy Platform (PCEP), PET Sheet Europe, Petcore Europe, PlasticsEurope, Plastics Recyclers Europe (PRE), Styrenics Circular Solutions (SCS) and VinylPlus.

 

Transparant  

 

Het congres ‘The EU Plastics Industries - Towards Circularity'  zal voortaan jaarlijks worden georganiseerd om te garanderen dat er publiekelijk verslag wordt en dat er een open en transparante dialoog is tussen de  betrokken partijen en over de vorderingen van de industrie.

 

 

Focus op ...

Agenda

25 juni 2019, IKV - RWTH Aachen University

Verwerken organische en silicone rubbers

Tweejaarlijkse conferentie van het Duitse instituut voor kunststofverwerking IKV

26 juni 2019, Londen

European Carbon Black Summit 2019

Eerste conferentie van organisator ACI over de problematiek van carbon black.

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

Meer agendapunten »