KunststofenRubber.nl

Kunststofindustrie en waardeketen presenteren vrijwillige beloften

17 december 2018 om 10:30 uur - BRUSSEL

Dertien organisaties uit de gehele Europese kunststofwaardeketen hebben op de eerste versie van het evenement ‘EU Plastics Industries - Towards Circularity' ten overstaan van media, ngo's en Europese Commissie de status gepresenteerd van hun betrokkenheid en vrijwillige beloften inzake de circulaire economie.


De sprekers hadden in feite één gemeenschappelijke boodschap: de Europese industrie en waardeketen voor kunststoffen omarmen de circulaire economie en hebben een uitgebreid en ambitieuze set van vrijwillige maatregelen ontwikkeld om de kringloop te sluiten. Alle gedane beloften zullen worden gemonitord en de industrie zegt klaar te zijn om nauw samen te werken met de autoriteiten en met de andere betrokken partijen om ervoor te zorgen dat de doelen worden bereikt.

 

Ondersteuning

 

Het bereiken van de ambitieuze duurzaamheidsdoelen hangt niet alleen van de industrie af, maar behoeft ook de ondersteuning van de nationale overheden, de Europese wetgevers en de consumenten. Om recycling te laten toenemen en om meer recyclaat in nieuwe producten te gebruiken, is meer inzameling en betere sortering nodig. Sommige vertegenwoordigers van de industrie namen de gelegenheid te baat om te waarschuwen tegen de negatieve effecten van de voorgestelde maatregelen tegen de plastics voor eenmalig gebruik voor de business en werkgelegenheid in de Europese Unie en de mogelijke onbedoelde negatieve milieueffecten.

 

De organisaties  

 

Op het event waren presentaties van International Association for Soaps, Detergents and Maintenance Products (AISE), European Carpet and Rug Association (ECRA), European Disposables and Nonwovens Association (EDANA), European Federation of Bottled Water (EFBW), European Manufacturers of Expanded Polystyrene (EUMEPS), European Plastics Converters (EuPC), Polyolefin Circular Economy Platform (PCEP), PET Sheet Europe, Petcore Europe, PlasticsEurope, Plastics Recyclers Europe (PRE), Styrenics Circular Solutions (SCS) and VinylPlus.

 

Transparant  

 

Het congres ‘The EU Plastics Industries - Towards Circularity'  zal voortaan jaarlijks worden georganiseerd om te garanderen dat er publiekelijk verslag wordt en dat er een open en transparante dialoog is tussen de  betrokken partijen en over de vorderingen van de industrie.

 

 

Focus op ...

Agenda

27 maart 2019, AJ Solutions Zandhoven (B)

AJ Solutions Open House

Open Huis met live demo's van randapparatuur en expertpresentaties

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

Meer agendapunten »