KunststofenRubber.nl

Noord- en Oost-Nederland belangrijk voor investeerders en werknemers, zegt TIV Hardenberg

20 december 2018 om 11:21 uur - HARDENBERG

Vakbeurs TIV wil het moment creëren waarop de industrie uit de regio's Noord-Nederland en Oost-Nederland samenkomen. De regio's moeten veel meer op de kaart komen te staan bij investeerders en werknemers. De precieze plannen komen begin 2019 nar buiten.


Een platform waar innovaties, kennis en nieuwe technologieën onderling worden gedeeld en verschillende sectoren van elkaar kunnen leren, dat moet TIV zijn. "Bovendien moet de regio veel meer op de kaart komen te staan voor investeerders en werknemers en daarin kan TIV een belangrijke rol spelen", zegt Gertjan Lammers namens de organisatie.

 

Een derde deel  

 

Een derde deel van de Nederlandse industrie is in Noordoost-Nederland te vinden. Er is een grote verscheidenheid met bedrijven die voorop lopen in hun sector. Een belangrijke vraag is hoe de regio aantrekkelijk wordt voor investeerders en voor de juiste werknemers. Het is noodzakelijk als regio op te staan en de kracht, de kwaliteit en aantrekkelijkheid aan de buitenwereld te tonen. Dit kan alleen als je gezamenlijk optrekt. Lammers: "In omliggende regio's zie je deze ontwikkeling al lang, in Noord- en Oost-Nederland zijn er nog weinig platforms. Het gebeurt op te kleine schaal. Wij kunnen, juist vanwege de ligging en de schaalgrootte het verlengstuk zijn naar de rest van Nederland, maar ook naar de grensgebieden van Duitsland."

 

Plannen TIV 2019

 

TIV wil zijn positie en ligging benutten om de verbinder te zijn tussen regio's en thema's aan de kaak te stellen waar de industrie ‘van wakker ligt', aldus de organisatie.  "Noord- en Oost-Nederland is een fantastische industriële regio en dat gaan we laten zien. Begin 2019 presenteren we de exacte plannen om dit te realiseren", aldus Lammers. TIV 2019 viert op 17, 18 en 19 september in Evenementenhal Hardenberg.

 

http://www.tiv-hardenberg.nl.

 

 

Focus op ...

Agenda

27 maart 2019, AJ Solutions Zandhoven (B)

AJ Solutions Open House

Open Huis met live demo's van randapparatuur en expertpresentaties

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

Meer agendapunten »