KunststofenRubber.nl

Kras en Veerman voortaan voorzittersduo voor NRK Recycling

02 januari 2019 om 13:23 uur - DEN HAAG

Ben Kras van Kras Recycling en Matthijs Veerman van Morssinkhof Plastics zijn tijdens de algemene ledenvergadering benoemd tot nieuwe voorzitters van NRK Recycling. Gerd Gerdes van Daly Plastics neemt de taak van vicevoorzitter op zich.


Dit meldt NRK Recycling naar aanleiding van de vergadering in november 2018. Het voorzittersduo Ben Kras en Matthijs Veerman neemt de voorzittershamer over van Bernard Merkx. Het tweetal treedt op als boegbeeld van de vereniging. Samen met het bestuur zullen zij het beleid vormgeven en zich inzetten om de belangen van de aangesloten leden in de kunststofrecyclingindustrie te bewaken. Gezien de grote diversiteit aan actuele dossiers is gekozen voor een co-voorzitterschap.  Gerd Gerdes treedt op als vicevoorzitter en is verantwoordelijk voor de portefeuille communicatie.

 

Belangrijke ontwikkelingen

 

"Wij zijn de uitdaging van een gezamenlijk voorzitterschap aangegaan omdat de situatie daar momenteel om vraagt. We worden geconfronteerd met belangrijke en zeer diverse ontwikkelingen die onze industrie raken. Dat vraagt niet alleen om expertise en kennis maar ook om een stevig fundament. Door de taken te verdelen, kunnen wij het voorzitterschap van NRK Recycling combineren met onze drukke dagelijkse werkzaamheden en zo een solide basis voor de vereniging garanderen. Wij zijn ieder actief op het gebied van onze eigen expertise maar wel vanuit één duidelijke visie",  schrijft het duo in het persbericht.

 

Meer capaciteit

 

Er spelen verschillende thema's die enorm bepalend zijn voor de toekomst van de sector. Nu Azië veranderende eisen hanteert voor de import van kunststofuitval en recyclaat is er voor een belangrijke stroom kunststofuitval geen afzet meer. Dit is voor de kunststofrecyclers een uitdaging maar ook een kans. Het is tijd als industrie de krachten te bundelen en samen met overheid en producenten te zorgen voor meer recyclecapaciteit in Europa, vindt vicevoorzitter Gerd Gerdes. "De recycledoelstellingen zullen we gezamenlijk moeten behalen, bij voorkeur binnen de Europese grenzen maar we kijken ook richting andere continenten."

 

Focus op ...

Agenda

27 maart 2019, AJ Solutions Zandhoven (B)

AJ Solutions Open House

Open Huis met live demo's van randapparatuur en expertpresentaties

10 april 2019, IKV op RWTH University- Aken (D)

Int. Injection Moulding Conference IMCC

IIMC 2019 richt zich op een internationaal publiek van leidinggevend personeel en specialisten uit alle...

10 april 2019, RAI Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe 2019

Tweedaags internationaal evenement Plastics Recycling Show Europe 2019 wordt georganiseerd door PRE. Op...

Meer agendapunten »