KunststofenRubber.nl

MaterialDistrict Rotterdam 2019 verruimt blik op materialen

28 december 2018 om 15:12 uur - NAARDEN

Professionals in r&d en design kunnen zich van 12 tot en met 14 maart in Ahoy onderdompelen in een mix van actuele thema's op het gebied van materialen, zoals circulariteit, digitalisering, smartness, gezondheid en social design.


Met honderdvijftig exposanten, tentoonstellingen met tweehonderd nieuwe materialen, presentaties van honderd start-ups & ontwerpers plus een lezingenprogramma met zestig sprekers, staat MaterialDistrict dit jaar bol van de materiaalinnovaties.

 

Internationale kopstukken

 

Organisator MaterialDistrict (voorheen Materia) heeft dit jaar negen internationaal gerenommeerde ambassadeurs aangetrokken die zes sectoren representeren en een belangrijke rol spelen bij het samenstellen van het sprekersprogramma en de selectie van de veelbelovende start-ups en ontwerpers.

 

Sector Architecture:
Ben van Berkel en Filippo Lodi (UNStudio en UNSense),

Sector Interiors:
Niels van Eijk en Miriam van der Lubbe (Van Eijk & Van der Lubbe)

Sector Products:
Anouk Groen (RNA Design)

Sector Textiles & Fabrics:
Anne Marie Commandeur (Stijlinstituut) en Liesbeth in 't Hout

Sector Urban & Landscapes:
Cees Donkers (voormalig stadsarchitect Eindhoven)

Sector Print & Sign:
Annemarie Kleve (Houdbaar).

 

Grootste multi-sectorale beurs

 

Tijdens het bezoek aan de grootste multi-sectorale materialenbeurs ter wereld krijgt de bezoeker dus zes onafhankelijke tentoonstellingen voorgeschoteld. De organisatie richt in nauwe samenwerking met de ambassadeurs zes paviljoens in op de beursvloer, waarin per sector bijzondere expositiestukken van start-ups & ontwerpers worden gepresenteerd.  Denk aan tapijt van palmleer, mode van koffietextiel, groene graffiti, dunne glasgevels van thin glass, meubels van denim en communicerende gevels.

 

Gescout

 

Natuurlijk toont MaterialDistrict in Rotterdam de tweehonderd nieuwste materialen die zij het afgelopen jaar heeft gescout:  beprinte dakpannen, een composietmateriaal van marmerpoeder en oesters, stoeptegels gemaakt van verbrand afval en nog 197 andere innovaties.

Spraakmakend lezingenprogramma

MaterialDistrict Rotterdam heeft een lezingenprogramma waarin gerenommeerde (inter)nationale architecten, wetenschappers, ontwerpers en experts de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied zullen delen met het publiek. Vanwege het succes van vorig jaar zijn ook dit jaar simultaan twee theaterprogramma's met een line-up van maar liefst zestig sprekers. Die zullen allen hun kennis en ervaring met de bezoekers delen.

Productlanceringen

 

Een groot aantal bekende merken grijpt de kans om op MaterialDistrict Rotterdam hun nieuwste materiaalinnovaties bij het publiek te introduceren. In totaal exposeren honderdvijftig belangrijke  materiaalfabrikanten hun noviteiten.

 

Bezoeken

 

MaterialDistrict Rotterdam 2019 vindt plaats van dinsdag 12 t/m donderdag 14 maart in Rotterdam Ahoy. Ga voor meer informatie en een gratis toegangskaart naar Rotterdam.MaterialDistrict.nl.

Openingstijden

Dinsdag 10:30-18:30 uur

Woensdag 10:30-20:30 uur

Donderdag 10:30-17:30 uur

 

MaterialDistrict

 

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmaking-platform op het gebied van innovatieve materialen. De waarde van MaterialDistricts is dat professionals uit r&d en design van alle industrieën het platform gebruiken om nieuwe materiaaloplossingen te ontdekken.

 

Focus op ...

Agenda

25 juni 2019, IKV - RWTH Aachen University

Verwerken organische en silicone rubbers

Tweejaarlijkse conferentie van het Duitse instituut voor kunststofverwerking IKV

26 juni 2019, Londen

European Carbon Black Summit 2019

Eerste conferentie van organisator ACI over de problematiek van carbon black.

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

Meer agendapunten »