KunststofenRubber.nl

System 001 Ocean Cleanup eerder terug naar haven

03 januari 2019 om 14:22 uur - LOS ANGELES

Als gevolg van het niet goed functioneren van System 001 van Ocean Cleanup in de oceaantest, heeft de organisatie van Boyan Slat bekendgemaakt dat is besloten het systeem eerder dan gepland terug te slepen naar de haven.


De tocht is woensdag 2 januari begonnen nadat op zaterdag 29 december tijdens een reguliere inspectie van het 001-systeem (roepnaam Wilson)  is ontdekt dat een eindstuk van achttien meter was losgeraakt van de rest van het systeem. ‘Hoewel het nog te vroeg is de precieze oorzaak aan te geven, is de hypothese dat materiaalmoeheid als gevolg van ruim honderd laadcycli in combinatie met de concentratie van krachten op de testplaats een breuk heeft opgeleverd in de drijver van HDPE', zo meldt het bericht op de website.  

 

Geen risico 

 

Het is belangrijk op te merken dat het hoofddeel van 580 meter lengte en het achttien meter lange eindstuk volledig stabiel zijn.  Er is geen materiaal verloren zodat er geen schade is voor milieu of risico voor passerende scheepvaart.  Maar er is nu een probleem met de sensoren en de satellietcommunicatie (die beide zijn gemonteerd op de eindstukken) en daarom lijkt het de organisatie verstandig om terug te keren naar de haven.

 

    

 

Focus op ...

Agenda

25 juni 2019, IKV - RWTH Aachen University

Verwerken organische en silicone rubbers

Tweejaarlijkse conferentie van het Duitse instituut voor kunststofverwerking IKV

26 juni 2019, Londen

European Carbon Black Summit 2019

Eerste conferentie van organisator ACI over de problematiek van carbon black.

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

Meer agendapunten »