KunststofenRubber.nl

FNV: hoge winst Sabic moet meer loon opleveren

07 januari 2019 om 10:20 uur - BERGEN OP ZOOM

Werknemers van Sabic Innovative Plastics in Bergen op Zoom hebben maandag (7 december) een poortactie gehouden om collega's te vragen de petitie voor een goede cao te tekenen. Vakbond FNV wil vijf procent loonsverhoging omdat Sabic per werknemer tachtig duizend dollar winst maakt.


In de petitie wordt de producent van kunststofkorrels, -platen en -films opgeroepen met de bonden tot een akkoord te komen. "Als je als beursgenoteerd bedrijf wereldwijd tachtig duizend dollar winst per werknemer maakt, dan kun je de mensen niet afschepen met een loonsverhoging van tweeënhalf procent, schrijft Paul Smink van FNV Procesindustrie op de website. Sabic zou de werknemers juist moeten belonen voor deze enorme winst, zo redeneert hij.
Na drie onderhandelingsrondes is er nog steeds geen cao voor de werknemers in Bergen op Zoom. Behalve de loonsverhoging van vijf procent willen de werknemers ook dat er meer collega's bij komen in verband met de hoge werkdruk.

Om een einde te maken aan de impasse in het cao-onderhandelingsproces zijn de werknemers een  online petitie gestart. De cao geldt voor circa negen honderd werknemers.

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »