KunststofenRubber.nl

RPC verwerkt koffiebekertjes tot Plaswood kunsthout

11 januari 2019 om 11:24 uur

Tuinmeubilair van Plaswood wordt gemaakt van onder meer ingezamelde koffiebekertjes

RPC Tedeco-Gizeh, de enige leverancier van plastic automatenbekertjes in het Verenigd Koninkrijk, komt met een nieuw initiatief om zijn klanten te helpen gebruikte koffiebekertjes een tweede leven te geven.

Het bedrijf werkt hiervoor samen met zijn zusteronderneming RPC bpi recycled products in Dumfries waar leveranciers van koffiemachines en gebruikers ervan hun bekertjes kunnen aanleveren aan RPC bpi facility. Daar worden ze verwerkt en vermengd met andere polymeren om er het kunsthout Plaswood van te maken. Dit is een honderd procent uit kunststoffen gerecycled materiaal dat niet rot, splintert, barst of degenereert en bovendien geen onderhoud nodig heeft. Producten die ervan gemaakt worden, zijn bijvoorbeeld hekken, palen en outdoor-meubels.

 

Excel Vending, de grootste leverancier van koffiepapparaten Schotland, is het eerste bedrijf dat van deze service gebruikmaakt en alle bekertjes van al zijn Schotse klanten gaat inzamelen.

Directeur Jane McDonald Excel Vending's directeur:  "De bekers leveren een waardevol materiaal dat goed kan worden gebruikt in plaats van dat het verdwijnt op de stort."

Deze toepassing in Plaswood geeft gebruikte bekers een betekenisvolle bestemming en houdt ze uit de afvalstroom, aldus RPC.

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »