KunststofenRubber.nl

Oerlemans neemt Frisiapack Heerenveen over

14 januari 2019 om 15:34 uur - HEERENVEEN

Oerlemans Packaging Groep heeft met ingang van 1 januari 2019 de activiteiten overgenomen van Frisiapack uit Heerenveen. Frisiapack is gespecialiseerd in de levering van rek-sleeves die gebruikt worden bij kunststof vaten, jerrycans, emmers, flessen en kegs om met name vloeistoffen te verpakken.


Dochteronderneming Oerlemans Plastics is al jarenlang hofleverancier van bedrukte halffabricaten aan Frisiapack. Deze overname is ‘dan ook een logisch vervolg op het jarenlange partnership', aldus het bericht. De Oerlemans Packaging Groep draagt verduurzaming hoog in het vaandel en door deze overname is de Oerlemans Packaging Groep nu in staat ook circulaire sleeves te leveren, aldus directeur Joan Hanegraaf in het persbericht.

 

Oerlemans sloot dit jaar ook al een strategische samenwerking met Ecolon in Apeldoorn.

 

Design for recycling 

 

Design for recycling zal de komende jaren alleen maar belangrijker worden. Door om een kunststof verpakking een sleeve te plaatsen wordt deze niet vervuild met lijmen of papieren etiketten die een optimale recycling in de weg staan. Voordeel is ook dat sleeves gemakkelijk zijn te verwijderen waardoor de kunststof verpakkingen na reiniging weer opnieuw gevuld kunnen worden en voorzien van nieuwe sleeves.

 

Verplaatsen naar Giessen

 

Ook voor de klanten heeft deze overname grote voordelen, zegt Andries Smit van Frisiapack. In de loop van 2019 zullen de activiteiten worden verplaatst naar Oerlemans Plastics te Giessen. Zowel de productie van de folie, het bedrukken van de folie en het maken van de sleeves zal dan allemaal onder één dak gebeuren. Hierdoor wordt een enorme efficiëntieslag gemaakt. De klanten kunnen, nog los van de milieuvoordelen, sneller beleverd worden en er kan een veel breder verpakkingspakket worden aangeboden. Alle kennis en kunde is aanwezig op één locatie waardoor er een optimale service en advies gegeven kan worden aan onze relaties. De medewerkers die niet mee verhuizen naar Oerlemans Plastics krijgen een baan aangeboden bij zusterbedrijf Oosterwolde Plastic Industrie (OPI).

 

 

Oerlemans Packaging Groep zegt zich te onderscheiden door een compleet pakket flexibele kunststof verpakkingen. Met deze strategische overname wordt het pakket verder uitgebreid en ondersteunt het de strategie van de Oerlemans Packaging Groep als totaalleverancier.

 

De Oerlemans Packaging groep bestaat met ingang van 1 januari 2019 uit zeven folieproducerende bedrijven:

  • Oerlemans Plastics in Genderen en Giessen
  • Perfon in Goor
  • Plasthill in Hillegom
  • Fardem Packaging in Edam
  • Oosterwolde Plastic Industrie (OPI) in Oosterwolde
  • Flexpak in Geldermalsen
  • Frisiapack in Heerenveen

 

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »