KunststofenRubber.nl

Renewi maakt circulaire rolcontainers

16 januari 2019 om 11:23 uur

Nieuwe blauwe rolcontainers die Renewi inzet, zijn voortaan circulair. Ze worden gemaakt van kunststof dat door Renewi zelf wordt ingezameld.


Renewi gebruikt in Nederland vele tienduizenden rolcontainers voor de inzameling van afval. Het waste-to-productbedrijf wil de middelen die het zelf gebruiktzo veel mogelijk circulair maken. De rolcontainers werden al deels gemaakt van kunststofrecyclaat dat afkomstig was van diverse bronnen maar Renewi wilde een volgende stap zetten. Daarom is het bedrijf samen met producenten ESE en Sulo en ketenpartner Kunststof Recycling Nederland (KRN) aan de slag gegaan om voortaan rolcontainers te maken van ‘eigen' kunststofrecyclaat. De circulaire rolcontainer wordt gemaakt van oude rolcontainers met kunststofrecyclaat. Renewi levert via KRN bij de twee containerproducenten ESE en Sulo het equivalent aan van het tonnage dat jaarlijks nodig is om de containers te produceren. Beide gebruiken voortaan het kunstofrecyclaat voor de productie van rolcontainers.

 

Ook blauw  

 

De uitdaging was het productieproces van de containers door te ontwikkelen zodat ze ook in het Renewi-blauw kunnen worden gemaakt. Voorheen kon het alleen in donkere kleuren, grijs en zwart. Zowel ESE als Sulo zijn hierin geslaagd. Dit betekent dat Renewi in Nederland alleen nog nieuwe rolcontainers uitlevert die zijn gemaakt met eigen recyclaat. Directeur Otto de Bont van Renewi Nederland: "Als waste-to-product bedrijf vinden we het belangrijk ook onze eigen activiteiten duurzaam uit te voeren. Dit laat zien dat een goede samenwerking in de keten ook daadwerkelijk resultaat oplevert."

Renewi is in 2017 ontstaan na de fusie van Shanks Group plc met Van Gansewinkel Groep BV en is genoteerd aan de London Stock Exchange. Renewi is een leidend waste-to-productbedrijf dat met ruim achtduizend medewerkers ‘nieuw leven' geeft aan gebruikte materialen. Renewi heeft een uitgebreid netwerk van tweehonderd locaties verspreid over Europa en Noord-Amerika.

www.renewiplc.com.

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »