KunststofenRubber.nl

Renewi maakt circulaire rolcontainers

16 januari 2019 om 11:23 uur

Nieuwe blauwe rolcontainers die Renewi inzet, zijn voortaan circulair. Ze worden gemaakt van kunststof dat door Renewi zelf wordt ingezameld.


Renewi gebruikt in Nederland vele tienduizenden rolcontainers voor de inzameling van afval. Het waste-to-productbedrijf wil de middelen die het zelf gebruiktzo veel mogelijk circulair maken. De rolcontainers werden al deels gemaakt van kunststofrecyclaat dat afkomstig was van diverse bronnen maar Renewi wilde een volgende stap zetten. Daarom is het bedrijf samen met producenten ESE en Sulo en ketenpartner Kunststof Recycling Nederland (KRN) aan de slag gegaan om voortaan rolcontainers te maken van ‘eigen' kunststofrecyclaat. De circulaire rolcontainer wordt gemaakt van oude rolcontainers met kunststofrecyclaat. Renewi levert via KRN bij de twee containerproducenten ESE en Sulo het equivalent aan van het tonnage dat jaarlijks nodig is om de containers te produceren. Beide gebruiken voortaan het kunstofrecyclaat voor de productie van rolcontainers.

 

Ook blauw  

 

De uitdaging was het productieproces van de containers door te ontwikkelen zodat ze ook in het Renewi-blauw kunnen worden gemaakt. Voorheen kon het alleen in donkere kleuren, grijs en zwart. Zowel ESE als Sulo zijn hierin geslaagd. Dit betekent dat Renewi in Nederland alleen nog nieuwe rolcontainers uitlevert die zijn gemaakt met eigen recyclaat. Directeur Otto de Bont van Renewi Nederland: "Als waste-to-product bedrijf vinden we het belangrijk ook onze eigen activiteiten duurzaam uit te voeren. Dit laat zien dat een goede samenwerking in de keten ook daadwerkelijk resultaat oplevert."

Renewi is in 2017 ontstaan na de fusie van Shanks Group plc met Van Gansewinkel Groep BV en is genoteerd aan de London Stock Exchange. Renewi is een leidend waste-to-productbedrijf dat met ruim achtduizend medewerkers ‘nieuw leven' geeft aan gebruikte materialen. Renewi heeft een uitgebreid netwerk van tweehonderd locaties verspreid over Europa en Noord-Amerika.

www.renewiplc.com.

 

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »