KunststofenRubber.nl

Sabic sluit aan bij ‘global alliance' tegen plastic afval

16 januari 2019 om 15:40 uur - RIYADH

Sabic is een van de oprichters van de Alliance to End Plastic Waste, de nieuwe non-profit organisatie van 27 wereldwijd opererende bedrijven met als doel te werken aan oplossingen om ‘mismanaged plastic waste' in het milieu te verminderen.


"Innovatieve kunststoffen maken het moderne leven mogelijk maar zelfs het product dat het meest bevordelijke product kan schadelijk zijn als het wordt misbruikt of als wij ons op de verkeerde wijze van het materiaal ontdoen", zegt ceo Yousef Al-Benyan van Sabic.  "Consumenten, regeringen en het bedrijfsleven zoeken naar wegen om dit probleem aan te pakken. Wij wilden met onze deelname duidelijk maken dat de wereldwijde gemeenschap van bedrijven die kunststof produceren en gebruiken deel van de oplossing kan zijn en moet zijn."

 

 

https://endplasticwaste.org/ 

 

 

Vier onderwerpen

 

De alliantie wordt een stand-alone organisatie zonder winstoogmerk uit de waardeketen van kunststoffen en consumentengoederen inclusief chemicaliën,  kunststoffen, producenten van consumentengoederen, retailers, verwerkers en afvalverwerkende bedrijven.  De alliantie zal samenwerken met regeringen, multilaterale instituten, bedrijven, ngo's en gemeenten om investeringen  te steunen en programma's in

de komende vijf jaar om te helpen met de eliminatie van plastic in het milieu en vooruitgang aan te jagen in vier onderwerpen:

  • Ontwikkeling infrastructuur voor afvalmanagement en toename recycling;
  • Innovatie nieuwe materialen en productontwerpen die de hoeveelheid afval minimaliseren en nieuwe recyclingtechnieken die waarde kunnen creëren uit alle afgedankte plastics.
  • Educatie en betrokkenheid van bestuurders op alle niveaus, gemeenten, bedrijven en individuen door ze mee te nemen in de beweging die helpt bij het reduceren van afval
  • Schoonmaken van gebieden met geconcentreerde hoeveelheden afval in het milieu, in het bijzonder de belangrijkste bewegingen die afval van het land naar de zee brengen, zoals de rivieren.

Pyrolyse 

 

Een nieuw project van Sabic (in samenwerking met Plastic Energy) richt zich op de recycling van vervuilde mixstromen van kunststoffen van lage kwaliteit tot een passende grondstof voor krakers in Europe. Deze grondstof is pyrolyse-olie die wordt gemaakt uit dit afvalplastic dat anders wordt verbrand of gestort. "Het aanpakken van het afval in het milieu vraagt commitment voor de lange termijn van alle betrokkenen: de hele samenleving, de fabrikanten, techniekontwikkelaars, de financiële wereld, regeringen en de burgermaatschappij. Niet één land, bedrijf of groep kan dit probleem alleen oplossen", zegt Al-Benyan.

 

Sabic

 

Sabic is wereldwijd een belangrijk fabrikant van verschillende chemicaliën met het hoofdkantoor in Riyadh in Saudi-Arabië. Men produceert in de America's, Europa, Midden-Oosten en Azië-Pacific, die onderscheidende producten: chemicaliën, zowel commodities en technische polymeren, meststoffen en metalen. De winst van het bedrijf is ongeveer vijf miljard dollar op een omzet van zo'n 35 miljard (2016). De productie in dat jaar bijna 73 miljoen ton. De aandelen van het bedrijf zijn voor zeventig procent in handen van de regering van Saudi-Arabië.  

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »