KunststofenRubber.nl

Alliance to End Plastic Waste officieel gelanceerd in Londen (video)

16 januari 2019 om 16:04 uur - LONDEN

AEPW streeft ernaar afval beter te beheren en zwerfvuil - met name in de oceanen - tot een minimum terug te brengen. Het netwerk wil tegelijkertijd zinvolle oplossingen van plastics na gebruik promoten. Het initiatief omvat momenteel 27 bedrijven uit de chemische, kunststof-, consumptiegoederen- en afvalindustrie. Zij engageren zich samen voor ruim een miljard dollar in de komende vijf jaar.


Een van de oprichters is materiaalproducent Covestro, die intensiveert zijn maatregelen tegen plastics die ongecontroleerd in het milieu terechtkomen door zich aan te sluiten. "Bij Covestro zijn we ervan overtuigd dat kunststoffen veel te waardevol zijn om in het milieu terecht te komen. Elke vorm van afval moet worden beschouwd als een grondstof", vindt ceo Markus Steilemann van Covestro. "Wij geloven dat deze alliantie een belangrijke stap is om innovatie te stimuleren, strategische partnerschappen aan te gaan en ‘waste-to-value-concepten' te ontwikkelen tot economisch levensvatbare duurzame oplossingen." 

 

HIER VIDEO

 

www.endplasticwaste.org

 

CO2 in plastics

 

Covestro ziet recycling niet als oplossing voor plasticafval maar kijkt naar de mogelijkheden tot hergebruik van stoffen door de volledige waardeketen heen. Op gebied van grondstoffen zou er bijvoorbeeld meer gebruik kunnen worden gemaakt van alternatieve koolstofbronnen zoals CO2 en biomassa om de koolstofkringloop te sluiten en daarmee fossiele bronnen zoals ruwe olie te sparen. Covestro heeft een innovatieve technologie ontwikkeld om koolstofdioxide te gebruiken voor de productie van plastic componenten, die momenteel al op de markt zijn.

 

 

Met een omzet van veertien miljard euro in 2017 behoort Covestro tot 's werelds grootste polymeerproducenten. Het bedrijf is actief in de productie van hoogtechnologische polymeermaterialen en de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor producten die in vele domeinen van het dagelijks leven worden toegepast. De voornaamste afzetmarkten zijn de auto-industrie, de bouwsector, de houtverwerkende industrie en meubelindustrie en de elektro- en elektronicasector. Andere sectoren zijn sport en vrije tijd, cosmetica, gezondheid en de chemische industrie zelf. Covestro heeft zo'n dertig productievestigingen over de hele wereld en had eind 2017 ongeveer zestien duizend medewerkers (fte) in dienst.

 

 

Focus op ...

Agenda

3 maart 2021, Genève, Zwitserland

European Thermoforming Conference

The European Thermoforming Conference is unique because it is run specifically for the thermoforming...

4 mei 2021, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

19 mei 2021, Hardenberg

Mix Noordoost 2021

Een nieuw platform en een nieuwe vakbeurs van Easyfairs voor de maakindustrie van Noordoost-Nederland...

Meer agendapunten »