KunststofenRubber.nl

Niet meer piepen en kraken met Anti Squeak van Albis

16 januari 2019 om 16:21 uur - BREDA

Er is geen vilt meer nodig om ergerlijk gepiep en gekraak van kunststof componenten te voorkomen want Albis heeft nu Alcom MS Anti Squeak. Ongewenste achtergrondgeluiden kunnen verdwijnen door gebruik te maken van dit nieuw ontwikkelde materiaal, speciaal bedoeld voor klanten in de auto-industrie en consumentenelektronica.


Dit op ABS, PC of PC+ gebaseerde materiaal levert beter ‘stick-slip gedrag' en daarmee verkleint het risico op ongewenst geluid wanneer er contact is met een ander behuizingsmateriaal. Dit voorkomt dus het piepende en krakende geluid van kunststoffen dat consumenten vaak associëren met een lage kwaliteit.

 

Akoestische kwaliteit 

 

Anti Squeak is in potentie geschikt voor toepassingen van allerlei kunststof componenten en behuizingen, van vrachtwageninterieurs tot consumentenelektronica. Overal waar componenten in elkaar worden gestoken, met clips worden bevestigd of aan elkaar worden geschroefd, waarbij de kleinste beweging tussen de delen al geluid oplevert. "Consumenten baseren hun beleving van kwaliteit niet alleen op hoe iets voelt of eruit ziet maar ook op akoestische eigenschappen", weet product specialist Eric Fautz van Albis. "Het gebruik van Anti Squeak elimineert hinderlijke geluiden en dat heeft een positief effect op de kwaliteitsbeleving van de gebruiker."

 

http://www.albis.com

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2019

Leidende internationale composietenbeurs

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

13 maart 2019, Koningshof Veldhoven

RapidPro 2019

RapidPro. Define. Design. Produce.

Meer agendapunten »