KunststofenRubber.nl

Groen licht voor acquisitie Solvay-polyamide door BASF

22 januari 2019 om 12:00 uur - LUDWIGSHAFEN / BRUSSEL

Europese Commissie geeft groen licht voor overname polyamide-business van Solvay door BASF

De Europese Commissie heeft goedkeuring gegeven aan BASF om de polyamide-business van Solvay over te nemen. Die deal zal nu in de tweede helft van het jaar definitief zijn beslag kunnen krijgen.


Tijdens het goedkeuringsproces heeft BASF toezeggingen gedaan met betrekking tot de bedenkingen van de Commissie met betrekking tot de concurrentiefactor. Daarvoor is het nodig geweest te desinvesteren in delen van de oorspronkelijk beoogde overname en delen over te dragen aan een derde partij. Het betreft productiemiddelen en innovatieve vaardigheden van de Solvay polyamide-business in Europa. Die desinvesteringen zijn al begonnen in Q4 van 2018. De polyamide-business die wordt overgenomen in de Amerika's en Azië worden hierdoor niet getroffen. Bij de aankoop was een bedrag gemoeid van 1,6 miljard euro.  

 

Adipodinitril

 

ASF zegt met deze acquisitie belangrijke strategische doelen te bereiken. Het bedrijf versterkt zijn polyamide nylon 6.6-business aanzienlijk. De acquisitie maakt het portfolio van technische polymeren van BASF compleet, vergroot de toegang tot de belangrijke groeimarkten in Azië en Zuid-Amerika en versterkt de waardeketen door achterwaartse integratie in belangrijke grondstoffen zoals adipodinitril (ADN).

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »