KunststofenRubber.nl

Groen licht voor acquisitie Solvay-polyamide door BASF

22 januari 2019 om 12:00 uur - LUDWIGSHAFEN / BRUSSEL

De Europese Commissie heeft goedkeuring gegeven aan BASF om de polyamide-business van Solvay over te nemen. Die deal zal nu in de tweede helft van het jaar definitief zijn beslag kunnen krijgen.


Tijdens het goedkeuringsproces heeft BASF toezeggingen gedaan met betrekking tot de bedenkingen van de Commissie met betrekking tot de concurrentiefactor. Daarvoor is het nodig geweest te desinvesteren in delen van de oorspronkelijk beoogde overname en delen over te dragen aan een derde partij. Het betreft productiemiddelen en innovatieve vaardigheden van de Solvay polyamide-business in Europa. Die desinvesteringen zijn al begonnen in Q4 van 2018. De polyamide-business die wordt overgenomen in de Amerika's en Azië worden hierdoor niet getroffen. Bij de aankoop was een bedrag gemoeid van 1,6 miljard euro.  

 

Adipodinitril

 

ASF zegt met deze acquisitie belangrijke strategische doelen te bereiken. Het bedrijf versterkt zijn polyamide nylon 6.6-business aanzienlijk. De acquisitie maakt het portfolio van technische polymeren van BASF compleet, vergroot de toegang tot de belangrijke groeimarkten in Azië en Zuid-Amerika en versterkt de waardeketen door achterwaartse integratie in belangrijke grondstoffen zoals adipodinitril (ADN).

 

Focus op ...

Agenda

12 maart 2019, Paris-Nord Villepinte

JEC World 2019

Leidende internationale composietenbeurs

12 maart 2019, Ahoy Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam 2019

MaterialDistrict is ‘s werelds leidende matchmakingplatform op het gebied van innovatieve materialen.

13 maart 2019, Koningshof Veldhoven

RapidPro 2019

RapidPro. Define. Design. Produce.

Meer agendapunten »