KunststofenRubber.nl

Groen licht voor acquisitie Solvay-polyamide door BASF

22 januari 2019 om 12:00 uur - LUDWIGSHAFEN / BRUSSEL

Europese Commissie geeft groen licht voor overname polyamide-business van Solvay door BASF

De Europese Commissie heeft goedkeuring gegeven aan BASF om de polyamide-business van Solvay over te nemen. Die deal zal nu in de tweede helft van het jaar definitief zijn beslag kunnen krijgen.


Tijdens het goedkeuringsproces heeft BASF toezeggingen gedaan met betrekking tot de bedenkingen van de Commissie met betrekking tot de concurrentiefactor. Daarvoor is het nodig geweest te desinvesteren in delen van de oorspronkelijk beoogde overname en delen over te dragen aan een derde partij. Het betreft productiemiddelen en innovatieve vaardigheden van de Solvay polyamide-business in Europa. Die desinvesteringen zijn al begonnen in Q4 van 2018. De polyamide-business die wordt overgenomen in de Amerika's en Azië worden hierdoor niet getroffen. Bij de aankoop was een bedrag gemoeid van 1,6 miljard euro.  

 

Adipodinitril

 

ASF zegt met deze acquisitie belangrijke strategische doelen te bereiken. Het bedrijf versterkt zijn polyamide nylon 6.6-business aanzienlijk. De acquisitie maakt het portfolio van technische polymeren van BASF compleet, vergroot de toegang tot de belangrijke groeimarkten in Azië en Zuid-Amerika en versterkt de waardeketen door achterwaartse integratie in belangrijke grondstoffen zoals adipodinitril (ADN).

 

Focus op ...

Agenda

7 mei 2019, Messehallen A2 Forum in Rheda-Wiedenbrück

KUTENO Kunststofftechnik Nord

Kunststoffenbeurs voor Noord-Duitsland

28 mei 2019, World Hotel Wings Rotterdam

Waste2Materials

Eerste editie van congres over afvalplasticprobleem met 150 directeuren en managers.

6 juni 2019, Mikrocentrum Veldhoven

GOM Knowledge Day Veldhoven

GOM zet internationale standaarden in optische 3D-metrologie en op de Plastic Knowledge Day 2019 brengt...

Meer agendapunten »