KunststofenRubber.nl

Groen licht voor acquisitie Solvay-polyamide door BASF

22 januari 2019 om 12:00 uur - LUDWIGSHAFEN / BRUSSEL

Europese Commissie geeft groen licht voor overname polyamide-business van Solvay door BASF

De Europese Commissie heeft goedkeuring gegeven aan BASF om de polyamide-business van Solvay over te nemen. Die deal zal nu in de tweede helft van het jaar definitief zijn beslag kunnen krijgen.


Tijdens het goedkeuringsproces heeft BASF toezeggingen gedaan met betrekking tot de bedenkingen van de Commissie met betrekking tot de concurrentiefactor. Daarvoor is het nodig geweest te desinvesteren in delen van de oorspronkelijk beoogde overname en delen over te dragen aan een derde partij. Het betreft productiemiddelen en innovatieve vaardigheden van de Solvay polyamide-business in Europa. Die desinvesteringen zijn al begonnen in Q4 van 2018. De polyamide-business die wordt overgenomen in de Amerika's en Azië worden hierdoor niet getroffen. Bij de aankoop was een bedrag gemoeid van 1,6 miljard euro.  

 

Adipodinitril

 

ASF zegt met deze acquisitie belangrijke strategische doelen te bereiken. Het bedrijf versterkt zijn polyamide nylon 6.6-business aanzienlijk. De acquisitie maakt het portfolio van technische polymeren van BASF compleet, vergroot de toegang tot de belangrijke groeimarkten in Azië en Zuid-Amerika en versterkt de waardeketen door achterwaartse integratie in belangrijke grondstoffen zoals adipodinitril (ADN).

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »