KunststofenRubber.nl

Energiebedrijf Neste weer in top drie Corporate Knights Global 100

23 januari 2019 om 15:22 uur - ROTTERDAM

Neste is als derde geplaatst op de Corporate Knights Global 100-lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Het energiebedrijf gaat ook plastic afval gebruiken als grondstof voor brandstoffen en kunststoffen en zoekt partners in de kunststofketen om de processen te versnellen.


Het is de tweede keer dat Neste in de top drie van Corporate Knights staat. En het is de dertiende achtereenvolgende keer dat Neste in deze lijst vertegenwoordigd is, langer dan ieder ander energiebedrijf ter wereld.  "Een toppositie als deze kan nooit als vanzelfsprekend worden beschouwd omdat alle best presterende bedrijven ter wereld hun prestaties jaar na jaar willen verbeteren. Onze plaats op de ranglijst toont aan dat Neste wat betreft duurzaamheid op de juiste weg is en dat onze medewerkers zeer gepassioneerd zijn om een steentje bij te dragen aan het creëren van een gezondere planeet voor onze kinderen", zegt ceo Peter Vanacker van Neste.  Volgens Corporate Knights, de organisator van de verkiezing,  blijft Neste de nummer één van alle energiebedrijven in de wereld ‘vanwege de toonaangevende ontplooiing aan schone inkomsten en zit in de top vijf qua grondstofproductiviteit voor energie, koolstof, water, NOx en fijnstof'.

 

7,5 duizend bedrijven 

 

De Global 100-lijst werd aangekondigd in Davos tijdens het World Economic Forum . Om de rangorde te bepalen, werden 7,5 duizend bedrijven geanalyseerd tegenover vergelijkbare branchegenoten aan de hand van maximaal 21 kwantitatieve prestatie-indicatoren. Neste  creëert duurzame oplossingen voor de transport- en zakelijke sector en voor consumenten. Met het brede assortiment van hernieuwbare producten kunnen de klanten de uitstoot naar het klimaat verminderen. ‘Wij zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel uit afval- en reststoffen, en introduceren ook hernieuwbare oplossingen aan de luchtvaart- en plasticindustrie. We zijn ook een technologisch geavanceerde raffinadeur van hoogwaardige olieproducten. We willen een betrouwbare partner zijn met gewaardeerde expertise op het gebied van onderzoek en duurzame activiteiten. In 2017 bedroeg de omzet van Neste 13,2 miljard euro.

 

 

Zie ook:  Energiebedrijf Neste zoekt partners in de kunststofketen 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »