KunststofenRubber.nl

Sabic lanceert ICSS-gecertificeerde circulaire polymeren uit afval

23 januari 2019 om 17:09 uur - DAVOS

ICEhouse van Sabic in Davos

Materiaalfabrikant Sabic en zijn afnemers Unilever, Vinventions en Walki Group zullen dit jaar ISCC- gecertificeerde circulaire polymeren op de markt introduceren. Dit kondigden de bedrijven aan op de World Economic Forum van 22 tot 25 januari in Davos.


De introductie van de circulaire polymeren in 2019 zal een nieuwe waardeketen creëren waarin Sabic, zijn leveranciers upstream en zijn klanten downstream samenwerken aan de upcycling van plastic afval tot de oorspronkelijke polymeer voor voedselverpakking. Sabic's circulaire polymeren worden gefabriceerd in een Sabic-fabriek in Geleen uit Tacoil, een olie die uit een mix van plastic afval is geproduceerd door Plastic Energy.  Men recyclet lage kwaliteit gemixt afvalplastic dat anders zou worden verbrand of gestort. 

 

Breed spectrum van toepassingen  

 

Het gecertificeerde circulaire polymeren worden vervolgens geleverd aan de drie belangrijke klanten om te gebruiken bij hun ontwikkelingen voor kwalitatief hoogstaande en veilige verpakkingen van voedsel, dranken en producten voor persoonlijke verzorging en huishoudelijke artikelen. De marktintroductie is een belangrijke stap in het project dat recentelijk is aangekondigd door Sabic en Plastics Energy, namelijk dat men de eerste commerciële fabriek bouwt in Geleen die het afval gaat verwerken tot Tacoil.

Unilever, Vinventions en Walki zien het belang van duurzaamheid en hun rol in de circulaire economie. Zij erkennen de kritische rol van zuiverheid, kwaliteit en veiligheid bij verpakkingen van consumentengoederen. Deze drie strategische klanten van Sabic beslaan samen een breed spectrum van behoeften. Het gaat om verpakkingen van Unilever voor voedsel, persoonlijke verzorging en huishoudelijke producten, synthetische sluitingen voor wijn bij Vinventions en beschermende verpakkingsmaterialen van Walki Group voor consumentenproducten.
Het World Economic Forum werd gehouden in het zogenoemde ICEhouse, een pand dat is gebouwd met Lexan plaatmaterialen en systemen voor de muren, plafonds, dak en ramen van Sabic.   

 

Wijn en laminaat  

 

Vinventions levert zijn sluitingen voor een op de zeven wijnflessen wereldwijd en is daarmee de op een na grootste. Vinventions heeft zeven productiefaciliteiten in de VS, België, Duitsland, Frankrijk, Argentinië, Zuid-Afrika en China. 

Walki Group is een belangrijke producent van technische laminaten en beschermende verpakkingsmaterialen en is gespecialiseerd in de productie van op vezels gebaseerde multilaags producten voor de bouw zoals energiebesparende gevelbekledingen en allerlei foliën tot toepassingen  met barrière-eigenschappen. Walki heeft fabrieken in Finland, Duitsland, Nederland Polen, het VK, Rusland en China. 

 

ISCC

  

International Sustainability and Carbon Certification (ISCC) is een wereldwijd belangrijk duurzaamheidscertificatiesysteem. Het wordt toegepast bij 3.300 bedrijven in honderd landen. ISCC is een onafhankelijke partij. ISCC wordt breed erkend door autoriteiten en industrieën. Het wordt bestuurd door ISCC Association die 112 leden telt, waaronder Sabic. www.iscc-system.org

 

 

Reacties (1)

Fantastische stap in de goede richting.
Eindelijk heeft iemand de moed om met chemische recyclage aan te vangen. Een geschenk voor de kunststofbranche
Andre VINCKE, 30 januari 2019 09:20
 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »